enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ahşap Oyuncak Yarışması çok yakında başlıyor

Ahşap Oyuncak Yarışması çok yakında başlıyor
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce, Temalı ve Serbest Kategoride Ahşap Oyuncak Yarışması düzenleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek, doğal ve sağlıklı, yerli ahşap oyuncak çeşitliliğini artırmak, yetenekli öğrencileri sektöre kazandırmak, yeni, ergonomiye uygun, araştırma ve geliştirme odaklı, ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek oyuncakların tasarlanmasını sağlamak amacıyla Ahşap Oyuncak Yarışması düzenlenecek.

YARIŞMA TAKVİMİ
Ahşap Oyuncak Yarışması Temalı ve Serbest Kategoride düzenlenecek. 07 Ocak 2019 tarihinde başlayan başvurular 12 Nisan 2019 tarihinde son bulacak. Finale kalan eserler 15 Nisan 2019 tarihinde, dereceye giren eserler ise 25 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında belirlenecek. Yarışma ile ilgili detaylara MEB’in web sitesinden ulaşılabilir.

“YARIŞMAYLA ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI AHŞAP OYUNCAKLARA YÖNELMELERİNİ HEDEFLEMEKTEYİZ”
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yarışma hakkında yapılan açıklama ise şu şekilde: “Bu yarışmanın, çocuklarımızın, sağlıklı ahşap oyuncaklara yönelmesi için bir vesile olmasını hedeflemekteyiz. Bilindiği üzere, çocuklarımızın oynadıkları oyunlar ve oyuncaklar, ruhsal ve fiziksel gelişimleri açısından çok önemlidir. Bu bilinçle, şiddetten uzak ve sevgi odaklı, yaratıcı, üretken, teknoloji bağımlısı olmayan gençler yetiştirmek gayemizdir. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü olarak, bu faaliyetimizle öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerine, okul aidiyet duygularını artırmalarına, tasarladıkları ahşap oyuncaklarla hayallerini yansıtmalarına aracı olmak düşüncesindeyiz. Bu konuda atılacak adımlar, Genel Müdürlüğümüze bağlı kurumlarımızın katılımıyla birlikte büyüyecek ve anlam kazanacaktır. Geleceğimizi şekillendiren kıymetli öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz, hünerli elleriyle ahşaptan oyuncaklar yaparlarken, tasarımlarına yansıyacak olan yüreklerindeki sevgi, yüzlerindeki gülümseme ve gözlerindeki ışıltı en değerli kazanımımız olacaktır.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.