enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5217
EURO
34,7876
ALTIN
2.423,00
BIST
9.733,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ekm’de İmam Hatiplerin Kuruluş Yıldönümü

Ekm’de İmam Hatiplerin Kuruluş Yıldönümü
14.10.2015
168
A+
A-

Esenyurt Kültür Merkezinde Güzelyurt Kız İmam Hatip Lisesi ve İhsan Nakipoğlu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği İmam Hatiplerin kuruluş yıldönümü programı gerçekleşti.

Esenyurt Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen yıldönümü programında 1913 yılında kurulan Medresetü-l Eimmeti ve’l Hutebâ‘dan günümüze yaşadıklarını anlatan İmam Hatiplerin geçmişten günümüz belgeseli EKM’ye gelen misafirleri duygulandırdı. Düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda İmam Hatipli katıldı.

İmam Hatipliler; “Emeği geçen herkese minnettardır”

EKM’de gerçekleşen İmam Hatiplerin kuruluş yıldönümü programında açılış konuşmasını Güzelyurt Kız İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Gökşen Küntürlü yaptı. Küntürlü; İmam hatiplerin bu duruma gelmesinden dolayı emeği geçen herkese bu ülkenin minnettar olduğunu belirtti.

Güzelyurt Kız İmam Hatip Lisesi 12’inci sınıf öğrencilerinden Esra Çelik ‘in seslendirdiği Fetih Marşını ve İhsan Nakipoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Oğuzhan Güneş’in etme şiirini katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Kadıoğlu “Cumhurbaşkanı bile olabiliyorsunuz”

Kendi çocuklarının da İmam Hatipli olduğunu ve çocuklarının İmam Hatip diplomasıyla gurur duyduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ İmam hatip öğrencileri 28 Şubat gibi sıkıntılı günlerden bu refah günlere geldi. 28 Şubat’ta temelden eğitimin budanmasını gördük. Eğitimsiz bir gençlik yetiştirmek istediler. Bu ülkenin İmam Hatiplere borcu var ve bundan dolayı da İmam Hatip okulları yapmaya ve yaptırmaya devam edeceğiz.  Bu ülkede 18 sene ezanımız Türkçe okundu, Kur’an toplandı. Bize dinsizliği öğretmeye çalıştılar, ama geçmişimiz eğilmeyi değil ölmeyi seçti. Sizler bedel ödemiş ecdadın, geçmişin devamısınız. Sizlerin başarısı, hem sizden önceki, hem de sizden sonraki imam hatipleri gururlandıracaktır. Çok şükür bugün önümüzde hiçbir engel yok, hatta ve hatta cumhurbaşkanı bile olabiliyorsunuz. Biz bunun için her türlü desteğe ve bedel ödemeye varız” diyerek İmam hatip okulları için “bu milleti, millet yapacak, bu ümmeti ümmet yapacak” bilgiler vereceğini belirtti.

Erdem, “İmam Hatipli olmak ayrıcalıktır”

Başkan Kadıoğlu ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem söz alarak geçmişte imam hatipler üzerinde baskı ve zulüm olduğunu vurguladı. Erdem, “ İmam Hatipli olmak ayrıcalıktır. Bizi biz yapan değerleri öğreten bu değerlerle çocuklarımızı ve gençleri geliştiren İmam Hatip okullarıdır. İmam Hatip Okulu mücadelesi destansı bir mücadeledir. İmam Hatip için mevzuatlar hiçbir zaman müsait olmadı. 28 Şubat’ta ben meclisteydim. İmam Hatip okullarını kapatmak için her şeyi yaptılar. Biz bağırdık bu okullar milletin okulları bunları kapatmayın, bu millet biz siyasetçilerden daha ön plandadır. Onlar ne kadar engel koysalar da, bu millet kendi okullarına sahip çıkarak zaferi İmam Hatip okulları kazandı. Bu milleti zorla ırkçılığa ittiler. Dinlerini tam anlamıyla yaşamalarına engellediler. Batıya özendirerek dinimizi, dilimizi unutturmaya ve geleneklerimizi yok etmeye çalıştılar. Bugünleri anlamak istiyorsak Abdülhamit’i anlamamız gerekmektedir. Abdülhamit’i tahtan indirmek için muhalefet yapanlar, İngilizlere, Fransızlara, Almanlara yani batının kapısını taşıyanlar bugünde Cumhurbaşkanımıza aynı oyunları oynuyor. Devletin ne yapacağı beli, ama terörün ne yapacağı beli değil. İmam hatipliler bunu unutmayın! Artık engeliniz yok bugün TBMM ‘de ve Bakanlıklarda artık İmam Hatipliler var” dedi.

IMG_3595 IMG_3599 IMG_3607 IMG_3609 IMG_3623 IMG_3628 IMG_3633 IMG_3658

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.