enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

GİRİŞİMCİLİK KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

GİRİŞİMCİLİK KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
01.08.2016
99
A+
A-

Silivri Belediyesi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğinde başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun 7. etabı da tamamlandı. Kursiyerlerin sertifikalarını aldıkları tören Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Aldıkları eğitimler sonucunda kursiyerler, mesleki teknik eğitim yönetmeliği kapsamında meslek edinme, geliştirme ve uyum kurslarını tamamlamış oldu. Kursiyerler sertifikalarını Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan ve kurs eğitmelerinden aldı.

 

KOÇER: “ İLK ADIMI ATMIŞ BULUNUYORLAR”

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer: “Bizim kurs verdiğimiz sınıflar 25 kişilik, burada gözlemlediğim bir şey i dile getirmek istiyorum. Girişimci bayan arkadaşlarımız, onları tebrik ediyorum. Sınıfların yarısından fazlası bayan arkadaşlarımızla doluydu. Bu girişimci kardeşlerimiz şu an ilk adımı atmış bulunmaktalar, bundan sonraki iş hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

 

BALCIOĞLU: “HAYALİNİZ OLACAK VE PEŞİNDEN KOŞACAK CESARETİNİZ OLACAK”                   

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, şöyle konuştu: “İyi ve bilinçli nesiller yetiştirebilmek için bu tür kursların yerinde olduğunu, çok faydalı olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Her zaman dediğimiz gibi bir hayaliniz olacak ve o hayalinizin peşinden koşacak cesaretiniz olacak. Bu tarz girişimcilik kurslarıyla hayal ettiklerinizi aktif hale getirebiliyorsunuz. Belediye olarak bu kursların açılmasında her zaman destekçi olduğumuzu belirtmek istiyorum. İŞKUR ve KOSGEB destekleriyle bu kurslarımız artarak devam ediyor, kurslara katılan kursiyerlerimizi kutluyor ve bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum.”

 

BEKÂRLAR: “GİRİŞİMCİLERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Üretmeye, ekonomimizi büyütmeye daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm bu günlerde, böyle anlamlı bir sertifika töreninde olmaktan son derece memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Son on beş gündür sıkıntılı bir süreç yaşandı, bu tür faaliyetlerin artarak çoğalması, bunalımı dağıtacak önemli etkenlerden birisidir. Bu kurs KOSGEB gibi bir kurumdan üç, beş kuruş para alabilir miyim gibi bir amaçla katılım gösterilen ve sertifika alınan bir kurs değildir. Kamu kaynaklarıyla insanlarımızı teşvik etmeye, onlara bir can suyu vererek harekete geçirmeye çalışan mesleğin mensubu olarak, yıllarca bu tür teşvikler ve sosyal yardımlaşma projeleri yaptık. Ben maalesef birçoğunun sonuç alamayan, sabun köpüğü gibi parlayıp sonra sönüveren işler olarak sona erdiğini gördüm. Bugün burada sertifika verdiğimiz arkadaşların böyle olmayacağına dair umudum var, bunu görebiliyorum. Belge verdiğimiz kişilerin % 50’si işletmelerini kurmuş ve işletmeye devam etmekteler. Kurslarımızdan sertifika alan arkadaşlarımızın adım atacakları iş hayatlarında yanlarında olmaya, iş yerlerini açmaya şimdiden söz veriyorum. Davetiyelerini bekliyorum, girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.” Sertifika töreni, topluca çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.