enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5974
EURO
34,7498
ALTIN
2.498,51
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hayal Dünyanızı Canlı Tutun

Hayal Dünyanızı Canlı Tutun
03.05.2017
119
A+
A-

‘LİSELER ARASI BİLİŞİM KAMPI’ PROJESİNİN KAPANIŞ TÖRENİ YAPILDI

Halkalı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi tarafından desteklenen “Liseler Arası Bilişim Kampı Projesi”nin kapanış töreni yapıldı.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen projenin kapanış törenine, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kanıcı ile birlikte akademisyenler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, projenin kapanış videosu da yayınlandı.

 “GÜNÜMÜZDE TEKNOLOJİYİ YAKALAMAK ZOR’’

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, “Şimdiki gençler çok şanslı ve çağ çok hızlı akıyor. İşin temelinden de beslenmeyen kişinin teknolojiyi yakalaması da daha zorlaşıyor. 15 yıl geriye baktığınız zaman dünyanın nereden nereye geldiğini çok net bir şekilde görebilirsiniz.  Şuan da tek tuş ile istediğimiz her şeyi yapabiliyoruz. Teknolojinin avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Bunun farkında olup ona göre kullanmamız gerekiyor ve günümüzde teknolojiyi yakalamak zor’’ diye konuştu.

 “HAYAL DÜNYANIZI CANLI TUTUN’’

Türkiye’de de sistemlerin gelişmesi gerektiğini vurgulayan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kanıcı, “Ülkemizin güvenliği ne kadar önemli ise bilişim alanında güvenlik aynı şekilde önemlidir. Her kişinin ve her devletin gizli bir bilgisi vardır. Bu bilgiler çok önemlidir ve sadece devletin üst kademesinin bilmesi gerekiyor. Bu bilgilere dahi sanal ortamda siber ortamda saldırı yapılarak bilgilere ulaşılabiliyor. Kendi telefonlarımıza ve bilgisayarlarımıza bile ulaşabiliyorlar. Bunun gibi amaçlarla kurulan bu projeyi çok önemsiyoruz. Hayal dünyanızı canlı tutun ve Türk’e ait siber alanda da sizlerden sistemler bekliyoruz’’ dedi.

Kapanış törenine katılan akademisyenlere ve uzmanlara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edilirken, öğrencilere ise katılım belgesi verildi. Törenin ardından İstanbul Ayvansaray Öğretim Üyesi Erdem Tüfekçi “Teknoloji Bağımlılığı’’ konulu seminer verdi.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE 2048 ÖĞRENCİ’YE EĞİTİM VERİLDİ

Liseler Arası Bilişim Kampı kapsamında, Küçükçekmece’deki 9 teknik lisede 2048 bilişim öğrencisi siber güvenlik ve sosyal medyanın doğru kullanımı üzerine eğitimlerini tamamladı. Bilişim alanında uzman kişiler ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla sürdürülen proje, siber güvenlik ve sosyal medyanın doğru kullanımı ana başlıklarıyla her okulun kendi konferans salonunda organize edildi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.