enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5191
EURO
34,7972
ALTIN
2.420,37
BIST
9.719,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Öğrenciler Piri Reis’i tanıttı

Öğrenciler Piri Reis’i tanıttı
A+
A-

Silivri Uğur Temel Lisesi öğrencileri, Öncü Şahsiyetler Projesi kapsamında Türk denizci ve kartograf Piri Reis’i tanıttı.

2018-2019 Eğitim öğretim yılının Önce Şahsiyetler Projesi kapsamında gerçekleştirilen ikinci programı Silivri Uğur Temel Lisesi tarafından düzenlendi. Gazi İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda dün düzenlenen ve Türk Denizci ve kartograf Piri Reis’in hayatının anlatıldığı etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Uğur Temel Lisesi kurucusu Tayfun Kıbıcı, Okul Müdürü Nabi Çelik, Müdür Yardımcısı Yıldız Selviboy, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Yetkilileri, öğretmenler, Uğur Temel Lisesi ve diğer okul öğrencileri katıldı.
Program Ulu Önder Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler tiyatro gösterisi ve slayt eşliğinde Amerika’yı gösteren ilk dünya haritası ve Kitab-I Bahriye isimli kitabı ile tanınan Türk Denizci ve kartograf Piri Reis’in hayat hikayesini anlattı. Günümüz bilim insanlarını şaşırtan büyük buluşlarını ve bıraktığı mirası paylaştılar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, programın hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti, önce şahsiyetlerin bizden tek farklarının zamanı çok iyi değerlendirerek çok çalışmalarına vurguda bulundu.

Haberin videosu gelecek…

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.