enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5520
EURO
34,8805
ALTIN
2.431,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

VALİ VASİP ŞAHİN, EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ KAPANIŞ TÖRENİNE KATILDI

VALİ VASİP ŞAHİN, EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ KAPANIŞ TÖRENİNE KATILDI
10.06.2017
118
A+
A-

Küçükçekmece’de 2016-2017 eğitim-öğretim yılı kapanış törenine katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, öğrencilere hem karnelerini hem de hediyelerini dağıttı.

Küçükçekmece Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu’nda gerçekleşen kapanış törenine Vali Vasip Şahin başta olmak üzere, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ile birlikte birlikte okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

“İSTANBUL’U YAŞADIKÇA, OKUDUKÇA SİZLER BİR, İKİ OKUL BİTİRMİŞ OLUYORSUNUZ”

 

İstanbul’da eğitim almanın önemini vurgulayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bugün uzun bir eğitim dönemi sona eriyor. Eğitim iyi insanlar yetiştirmek için var. Ben bu yaz tatilinde çocuklarımıza bir eğlence aktivitesi olarak kitap okumalarını öneriyorum. Okumaya bu şekilde yaklaşırlarsa keyif alacaklar. Ailelerse çocuklarını asla karnelere göre değerlendirmemeli. Karneler çocuğumuzun nasıl olduğunu değil, onların bilgisini ölçüyor. Dolayısıyla bu bir ölçme-değerlendirme. Çocuğumuzun değerlendirmesi için yeterli değil. Bu bakış açısıyla ailelerimiz çocuklarının karnelerini değerlendirmeli. Bu karnelere bakarak evlatlarımızla ilgili değerlendirme yapmayalım. Hele hele çok iyi olmayan karneler eline geçen veliler, çocukların hevesini kırmasınlar. İstanbul’u yaşadıkça, okudukça sizler bir, iki okul bitirmiş oluyorsunuz. Hedefimiz, iyi bir bilgi veya çok bilgi sahibi olmak değil bunların yanında iyi bir insan bu memleketin değerlerine bağlı Anadolu’nun irfanından güç alan, ufku dünya olan insanlar yetiştirmektir’’ dedi.

 

“İLÇEMİZ EN KALABALIK ÖĞRENCİ SAYISINA SAHİPTİR’’

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, “İstanbul’un en kalabalık ikinci ilçesi olan Küçükçekmece, doğal olarak en kalabalık öğrenci sayısına sahip.  İlçemizde çok sayıda okulun bulunması, 8 bin’e yakın eğitim personelinin bulunması sizin mutlaka doğru politikanızın olmasını gerektiriyor. Çok projeler üretmeniz ve çabalamanız gerekiyor. Milli eğitim müdürümüzü, tüm okul müdürlerini ve öğretmenleri tebrik ediyorum. Güzel insan yetiştirme sanatının değerli mimarlarına çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

 “KİTAP OKUMAYI EĞLENCELERİNİZ ARASINA KOYMALISINIZ”

Tatil de sadece eğlenmeye değil, okumaya da zaman ayırmaları gerektiğini söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de yaptığı konuşmada, “Çocuklarımıza gözleri gibi bakan eğitim kadromuzu tebrik ederek, bütün öğretmenlerimize ve müdürlerimize çok teşekkür ediyorum.  Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca, tatil sadece eğlenmek demek değildir. Mutlaka kitap okumayı da eğlencelerimiz arasına koymamız lazım’’ diye konuştu.

 

“OYUN ÇOCUĞUN EN ÖNEMLİ İŞİDİR”

Çocuklar için oyun oynamanın öneminden bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de “ İlk ve ortaokul seviyesindeki çocuklarımız henüz oyun yaşında. Oyun çocuğun en önemli işidir. Yetişkinler olarak işlerimiz bizim için ne kadar önemliyse oyun da çocuklarımızın hayatında o kadar önemli. Yaz tatilinde, sene içinde olduğu gibi onların eğitimini oyunla desteklemeliyiz. Ayrıca karneler üzerinden çocuklarımız için herhangi bir tavır geliştirmeliyim. Özellikle lise çağındaki gençlerimizin de sosyal, kültürel ve sanat alanlarında desteklenmesi gerekiyor’’ dedi.

 

PROTOKOL ÜYELERİ KARNE VE HEDİYELERİ DAĞITTI

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci başta olmak üzere protokol üyeleri öğrencilere karne ve hediyelerini dağıttı. Program da ayrıca okul öğrencilerinin hazırladıkları Akdeniz ve Ege Bölgesi’ne ait  halk oyunları ekibi sahne aldı. Zeynep Duru Selvitop’un şiiri ise büyük alkış aldı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.