enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4912
EURO
34,9174
ALTIN
2.437,15
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

”Dahi Çocuklar” Çocuk Üniversitesinde

”Dahi Çocuklar” Çocuk Üniversitesinde
01.03.2017
106
A+
A-

Üstün zekalı ve yetenekli çocuklar, Küçükçekmece Çocuk Üniversitesinde aldıkları eğitimle hem yeteneklerini keşfediyor hem de hayata hazırlanıyor.

 Üstün zekalı ve yetenekli çocuklar, Küçükçekmece Çocuk Üniversitesinde aldıkları eğitimle hem yeteneklerini keşfediyor hem de hayata hazırlanıyor.

Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin iş birliğiyle hayata geçirilen Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi, Söğütlüçeşme Bilgi Evi binasında hizmet veriyor.

Çocuk Üniversitesinde, 4, 5, 6. ve 7. sınıftaki üstün zekalı ve yetenekli öğrenciler, okul dışında arta kalan zamanlarında, hafta sonu ve hafta içi eğitim alıyor.

Üniversitede, robot ve elektronik, okuma, tarih, oyun kodlama, 3D tasarım, keman, gitar, bağlama, satranç, resim, karikatür, hat, ebru, güzel sanatlar, müzik ve spor alanlarında eğitime tabi tutulan öğrenciler, tasarladıkları eserleri hayata geçirmeyi öğreniyor.

“Çocukları hayata iyi hazırlamayı amaçladık”

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çocuk Üniversitesinin 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmete girdiğini hatırlattı.

Üniversitede, “Küçük Mucitler Grubu” dahil 200 öğrenciye hizmet verdiklerini belirten Müftüoğlu, üniversiteye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üstün zekalı olduğu tespit edilen 4, 5, 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin kayıt edildiğini dile getirdi.

Müftüoğlu, üniversitede üstün zekalı ve yetenekli çocukların hayata hazırlandığını ve kendilerini geliştirmelerine imkan sağlandığını dile getirerek, kapasiteyi artırmak için uğraştıklarını söyledi.

Merkezde hem kitabı hem dünyayı anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Müftüoğlu, “Üniversite kültürü” adı altına çocukları hayata daha iyi hazırlamayı hedeflediklerini aktardı.

Mehmet Besim Müftüoğlu, şu bilgileri verdi:

“Çocuklarımızın birtakım hareketlerinin yaşıtlarına göre farklı olduğunu görüyoruz. Çocuklarımız, kendilerini geliştirmelerini sağlayacak bilim, dinamik beyinler, akıl ve zeka oyunları, zihin jimnastiği, dil atölyelerinde eğitimler alıyor. Ayrıca müzik, spor, el becerilerini geliştirebildikleri atölyelerimiz mevcut. Çocuklarımız, günlük programlarını aksatmayacak şekilde eğitimlerini tamamlayıp evlerine dönüyor. Herhangi bir ücret almıyoruz. Sadece öğrencilerimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz.”

Çocuklar kendi tasarladıkları robotu yapıyor

Küçükçekmece Çocuk Üniversitesinde eğitmen olarak görev yapan Aydın İncekara ise öğrencilere kodlama ve robot yapma eğitimi verdiğini söyledi.

Çocuklara yazılım derslerinde, algoritma mantığını anlatmaya çalıştıklarını ifade eden İncekara, şunları söyledi:

“Bu mantık onlar için çözüm anlamına geliyor. Kodlama derslerine hakim çocuklarımızın belli yapıları oluşturduktan sonra robot sistemlerine geçiş yapabileceklerine kanaat ediyoruz. Peşine de mekanik legolar tarzındaki parçalarımızı yerleştiriyoruz, yazılımın içine yüklemesini sağlıyoruz. Genel anlamda çocuklara tasarladıkları robotları hayata geçirmelerini öğretiyoruz. Ama her eğitimin başında olduğu gibi ilk önce işin sistemini, mantığını öğreniyorlar, belli bir sıralamanın sonunda kendi hayallerindeki robotları gerçekleştiriyorlar. Kendi yazılımlarıyla bu robot parçalarını birleştirerek artık hayalindeki robotu yaparak hareket ettirebiliyorlar.”

“Üstün zekalı çocuklar” projelerini anlattı

Küçükçekmece Çocuk Üniversitesinde eğitim alan Mustafa Kemal Paşa İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Burak Can Özkan, okulda matematik ve fen derslerinde başarılı olduğunu dile getirerek, “Merkezde çizgi film tasarımı eğitimi alıyorum. Filmimi kendim tasarladım. Daha sonra ses efekti yapıp film gibi yapacağım.” dedi.

100. Yıl İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Şevval Özkaya da animasyon eğitimi aldığını ve okulda bütün derslerde başarılı olduğunu ifade etti. Çocuk Üniversitesinde bilim ve fen konularındaki atölyelere katıldığını aktaran Özkaya, “Zihin jimnastiği ve zeka oyunları eğitimi alıyorum. Gelecekte mimar olmak istiyorum. Süleymaniye gibi bir camiyi çizerek hayata geçirmek en büyük hayallerim arasında yer alıyor.” diye konuştu.

TOKİ Avrupa Konutları Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Kayra Melisa Kalkan ise bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi. Kalkan “Zihin jimnastiği yaparak, beynimizi daha fazla kullanmayı öğreniyoruz. Bilgisayar ve robot parçalarını birleştirerek, değişik bir robot yapmak istiyorum. Hayalim bilim kadını olmak.” ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece Yeni Mahalle İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Rasim Arda da “Bilim adamı olmak istiyorum. Mesela Albert Einstein, atomu parçaladı ya öyle bir şey yapmak istiyorum. Burada da akıl ve zeka oyunları yaparak, zihnimizi geliştiriyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.