enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

65 Yıldır Ilk Günkü Heyecanıyla Berberlik Yapıyor

65 Yıldır Ilk Günkü Heyecanıyla Berberlik Yapıyor
17.02.2017
123
A+
A-

Kırklareli’nde 65 yıldır berberlik yapan Yılmaz Kolcular, mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürüyor.

 Sabah erken saatlerde açtığı 15 metrekarelik dükkanında müşterilerini ekmek teknesinin kapısında bekleyen Yılmaz Kolcular (82), ustasından emanet aldığı tebessümle yarım asrı aşkın süredir müşterilerini tıraş koltuğuna oturtuyor.

Elektrikli tıraş makinelerini kullanmayı sevmeyen Kolcular, eski tip tıraş makinesiyle müşterilerinin saçlarını kesmeye devam ediyor.

Yılların alışkanlığıyla her tıraş öncesi makinenin tarağını, makası zımparalayan Yılmaz Kolcular, işini şevkle yapıyor.

Çocukluktan gençliğe geçtiği 17 yaşında nasıl başlamışsa mesleğe aynı tarzda devam eden Yılmaz Kolcular, dükkanında tarihi de yaşatıyor.

“Ayakta durmakta zorlansam da ellerim iyi işliyor” diyen Yılmaz Kolcular, AA muhabirine, kentte pek çok berber yetiştirdiğini anlattı.

“Sen daha ölmedin mi berber?”

Emsallerinin emekli olduğu şehirde, arkadaşlarının “Sen hala ölmedin mi berber?” diye espri yaptığı Kolcular, sağlıklı bir insanın üretkenlikten asla vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.

İnsanların sevdiği meslekte her zaman başarılı olabileceğinin bir ispatı olarak kendisinin örnek alınmasını isteyen Kolcular, şunları belirtti:

“İnsanlar sevdiği mesleği yaparlar, onda başarılı olurlar. Ben sevdim ki yıllardır bu mesleği yapıyorum. Yaşıma rağmen zor olmuyor. Gözüm görüyor, güzel tıraşlar yapıyorum. Zaten yapmazsak bu kadar süre berberliği yürütemezdim. İşte ben sebat ediyorum. Çok müşterim yok. Benim müşterilerimin çoğu öldü. Benim yaşımdakilerin birçoğu artık hayatta değil. Bir iki tane asker arkadaşım kaldı onlar da tıraşa bana gelir.”

Eski saç kesme makinesiyle tıraşa devam ettiğini anlatan Kolcular, “Müşteri velinimettir. Onların isteklerini yapmak lazım. İyi karşılarsan iyi davranırsan oda sana ona göre davranır. Müşterinin durumuna göre tıraş parası alırsan devamlı gelir sana ama fazla alırım dersen dükkanın bulunduğu caddeden bile geçmez. Müşteriyi kollamak lazım.” diye konuştu.

Kolcular’ın saç ve sakal tıraşı yaptığı Remzi Türküsev de yıllarıdır saç ve sakalını Kolcular’ın kestiğini anlattı. Berberinden memnun olduğunu aktaran Türküsev, eski saç makinesiyle tıraş olmaktan dolayı da mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.