enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bartın Kültür Evi’nin Temeli Esenyurt’ta Atıldı

Bartın Kültür Evi’nin Temeli Esenyurt’ta Atıldı
27.03.2017
113
A+
A-

Esenyurt’ta İstanbul’un birçok semtinde yaşayan Bartınlı vatandaşların bir araya gelmelerini sağlayarak sosyal, kültürel ve çeşitli alanlarda etkinliklere ev sahipliği yapması planlanan Bartın Kültür Evi’nin temeli atıldı.

 Esenyurt’ta İstanbul’un birçok semtinde yaşayan Bartınlı vatandaşların bir araya gelmelerini sağlayarak sosyal, kültürel ve çeşitli alanlarda etkinliklere ev sahipliği yapması planlanan Bartın Kültür Evi’nin temeli atıldı.

Esenyurt Belediyesi tarafından İstanbul’un birçok semtinde bulunan Bartınlılar için tahsis edilen Bartın Kültür Evi’nin temel atma töreni Namık Kemal Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Törene AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mehter takımının seslendirdiği marşlar ve Bartın’ın yöresel halk oyun ekibinin gösterisi vatandaşların beğenisini kazandı. Birçok vatandaş mehter takımı ve halk oyunu ekibinin gösterilerini telefonlarıyla çekerken kimi vatandaşlar da gösterileri evlerinin camlarından izledi. Törende protokol üyeleri kültür evinin temelini atan tuşa hep birlikte bastı. Kültür evinin temeli dualar eşliğinde atılırken, çalışmalarının birlik ve beraberliği güçlendirmeye yönelik olmasına dikkat çekildi.

“Birlik ve beraberliğin pekişmesine de sebep oluyor”

Bartınlılar Kültür Evi’nin memleketlerinden uzakta olan vatandaşların buluşacağı uğrak bir nokta haline geleceğini ve insanlar arasındaki paylaşımlara büyük katkı sunacağına inandığını ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bir yandan referandum çalışmalarını yaparken bir yandan da rutin hizmetlerimizi yapıyoruz. Yanılmıyorsam bu bizim 23-24’üncü il derneklerine vermiş olduğumuz kültür merkezi. Kendi kültürlerini bu merkezlerde icra etsinler, rahat esinler. Kaynaşsınlar, birlik, beraberlikleri bozulmasın diye müsait olan her yerde bu kültür merkezlerini yapıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesinin temelini attık. İnsanlar hevesli bu işlere, gurbette Bartın’dan uzakta bir araya gelmenin gayreti içindeler. Bu iyi bir şey ülkede birlik ve beraberliğin pekişmesine de sebep oluyor, buna çalışıyoruz zaten” dedi.

Tören, katılımcılara plaket ve yöresel hediyelerin takdimiyle sona erdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.