enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Dünya Çapında Ünlü Yazı Ustaları İstanbul’da Buluştu

Dünya Çapında Ünlü Yazı Ustaları İstanbul’da Buluştu
27.03.2017
141
A+
A-

Dünyaca ünlü yazı yazma sanatı ustalarının bir araya geldiği “Uluslararası Kaligrafist” etkinliği Küçükçekmece’de düzenlendi.

 Dünyaca ünlü yazı yazma sanatı ustalarının bir araya geldiği “Uluslararası Kaligrafist” etkinliği Küçükçekmece’de düzenlendi.

Yazı yazmanın ustaları olarak bilinen dünyaca ünlü kaligrafistler, Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlik ile bir araya geldi. Etkinliğe, akademisyenler, ulusal ve uluslararası kaligrafist duayen sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi öncesinden düzenlenen panelde yazı sistemleri ve yazı öğeleri kullanılarak geliştirilen, sıklıkla dekoratif amaçla kullanılan kaligrafi sanatının ne demek olduğu anlatıldı. Güzel yazı yazma sanatı olarak bilinen bu sanatı icra eden kişilere kaligraf veya hattat dendiği ifade edilen panel de medeniyetlerin kendi alfabelerindeki benzer harfler incelendi. Etkinlikte ayrıca sergi ve vatandaşların katılabileceği kaligrafi workshop çalışması düzenlenecek.

“Atatürk’ün batı uygarlığı dediği şey batıyı taklit etmek değildir”

Medeniyetlerin alfabeleri arasında benzerlikler olduğunu dile getiren Prof. Namık Kemal Sarıkavak, “Bizim Göktürk alfabesinin temelinin runic yazının oluşturduğu söylenmektedir. Ancak bildiğiniz gibi biz o yazıyı o denemden bu güne kadar taşıyamadık. O yüzden Atatürk’te farklı bir alfabe devrimi yaptı. Benim bunları anlatmaktaki amacım ise batıya öykünmek değil. Atatürk’ün batı uygarlığı dediği şey batıyı taklit etmek değildir, batının idealleştirdiği yüksek değerler seviyesine ulaşmaktır aslında” şeklinde konuştu.

Aralarında Hermann Zapf, Denis Brown, Yukimi Annand, Gemma Black, James Fazz Farrell, Betina Naab, Emin Barın, Etem Çalışkan ve Yılmaz Özbek’in de bulunduğu sergide, yerli ve yabancı 36 sanatçıdan toplam 70 adet eser yer alacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.