enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Edirne ’57. Alay’ Şehitleri İçin Yürüdü

Edirne ’57. Alay’ Şehitleri İçin Yürüdü
25.04.2017
150
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “57. Alay Vefa Yürüyüşü” Edirne’de yüzlerce gencin katımıyla gerçekleşti.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “57. Alay Vefa Yürüyüşü” Edirne’de yüzlerce gencin katımıyla gerçekleşti.

Selimiye Camii’nde bir araya gelen kurum müdürleri, gaziler ve çok sayıda genç, sabah namazında çorba ikramının ardından yürüyüşe geçti. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla 102 metrelik Türk bayrağı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük boy posterini taşıyan geçlerden oluşan kortej, Selimiye Camii’nden Balkan Şehitliği’ne yürüdü.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, burada yaptığı konuşmada, ” Çanakkale Şavaşı’nın destansı bir zaferin adı ve inancın sarsılmaz kalesidir. Aziz Türk milletinin hiçbir zaman düşmana teslim olmayacağının haykırışıdır Çanakkale. Çanakkale, geride gözü yaşlı analar bırakarak ana kucağından ayrılan on beşlilerin hikayesidir. Türk milletinin onur ve bilincinin uyanışı, var oluşu ve diriliş mücadelesidir. Çanakkale Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçen süre içerisinde yerimize başka kuvvetler ve komutanlar gelecektir’ dediği yerdir. Sarsılmaz bir imanla mücadele eden ecdadımız bu kıymetli yurdu bize emanet etmiştir. Kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve cesaretle bize düşen görevleri en iyi şekilde icra etmek en temel vazifemizdir” dedi.

Program, şehitler için Edirne İl Müftülüğü Duahanı Nuri Böcekbakan ile Selimiye Camii Müezzini Hüseyin Özpınar tarafından dua okunmasının ardından sona erdi. –

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.