enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6014
EURO
34,8276
ALTIN
2.504,60
BIST
9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Gençlere kariyer tavsiyeleri

Gençlere kariyer tavsiyeleri
MOBİL REKLAM ALANI
02.05.2018
112
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün organize ettiği Genç Kariyer Zirvesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini sektörlerinde uzman isimlerle buluşturdu.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bahçesinde gerçekleşen 6.Genç Kariyer Zirvesi etkinliğine Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetler Müdürü Oktay Kurt, Anadolu Ajansı Güvenlik Muhabiri Halil Demir, Türkiye Aşçılar Federasyonu Kurucu Başkanı Haşim Demirtaş, Yönetmen Türkiye Marşı -Ödüllü Sanatçı Erol Koçan, İstanbul Emniyet Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yıldız Çopur, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BESLENME KARIN DOYURMAK DEĞİL

Türkiye Aşçılar Federasyonu Kurucu Başkanı Haşim, Beslenme insanların temel ihtiyaçlarının başında gelir. Beslenme karın doyurmak değil; vücudun ihtiyacı olan besin gruplarını yeterli ve dengeli olarak almaktır. Bu eğitimin amacı; sadece yemek yapmak değil, yaptığı yemeğin besin değerini bilen, bilinçli çalışanlar yetişmesine katkıda bulunmaktır. Temel aşçılık bilgileri özellikle mönü ve yemek planlamada sizlere yardımcı olacaktır. Bu şekilde bireylerin dolayısıyla da toplumun iyi beslenmesi sağlanacak toplum sağlığına katkıda bulunulacaktır.

Bu eğitimi öğrendiğinizde daha sonra uygulayacağınız besin gruplarını kolaylıkla tanıyabilecek ve besin grupları içerisinde hangi besin öğelerinin olduğunu ayırt edebileceksiniz. Bu bilgi ve becerileri günlük yaşamınızda ve iş hayatınızda yiyecek hazırlama, pişirme, saklama aşamalarında besin öğesi kayıplarının daha az olmasını sağlayarak kaliteli ve besin değeri yüksek ürünler ortaya çıkaracaksınız. Besin grupları, besin öğeleri, sebzeleri pişirmeye hazırlama, sebze garnitürleri, fond ve temel çorbalar, yumurta pişirme, bulaşık yıkama ve çöp atımı öğrenerek mesleğinize bir adım önde başlayabilirsiniz.

BAŞARI EMEK GEREKTİRİR

Yönetmen Türkiye Marşı -Ödüllü Sanatçı Erol Koçan, Her birimizin yüreğine başka başka arzular, başka başka hedefler gizlenmiştir. Hayattaki rotamızı çizen, adeta üzerinde yürüyeceğimiz yolu aydınlatan bu yıldızlara kavuşmak kadar, talibi olduğumuz zorlu yolculuğu arzu ettiğimiz biçimde bitirebilmenin kendisi de başka bir mutluluk kaynağıdır. Bu durumu, yani bir işi istenilen biçimde tamamlayabilmeyi anlatmak için “başarmak” kelimesini kullanıyoruz. Başarmayı önemseriz.

Derecesi insandan insana farklılık gösterse de başarılı olmak, başarıyla anılmak, insan olarak ortak arzularımızdan birisidir. Bu şekilde anılanlara, bazen farkına varmasak da gıpta ederek bakarız. Sahip olunan maddi olanaklar, makamlar, mevkiler, şöhret ve ihtişam, başarıya erişenlerde akla gelen ilk nimetlerdendir. Ancak, acaba bu imkânlara sahip olan herkesi başarılı saymak doğru olur mu? Gerçek başarı; aldığı sonuç değil, ülkeye ve millete ne kadar üretebildiğiniz ya da ne kadar yararlı olabildiğiniz sorusunun cevabıdır.

Başarılı sayılmak için emek harcamak, alın teri dökmek ve gayret göstermek gerekir. Başarılı olmak, sabretmeyi, umudunu korumayı bilmeyi de gerektirir. Bundandır ki başarı asla tesadüfi değildir, başarı emeğin adıdır. Makamlar, ticari kazançlar ve diğer tüm kazanımlar başarının diğer adıdır.

Hayat yolunda gözden uzak tutmamamız gereken çok önemli bir konu da, yıldızlara doğru koşarken yanı başımızdakileri unutmamak, koşarken ayaklarımızın altında kimseyi ezmemektir. Bu yolculukta ailemizi ve sevdiklerimizi kıra kıra yürümek, ömrümüzün kalanı için pişmanlıklar ekmek demektir. Ondandır ki en büyük başarımız, bu hayat yolunda sevdiklerimizle birlikte yürüyebilmektedir açıklamaları sonrası Ünlü sanatçılarla birlikte yaptıkları yeni yazılan ve çekilen görüntüleme Türkiye Marşı öğrenirlere izleterek konuşmalarına son verdi.

Yapılan konuşmalar sonunda Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yıldız Çopur konuşmacılara teşekkür ederek çiçek takdim etti.

MOBİL REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.