enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İYİ PARTİ’DE KONGRE HEYECANI

01.04.2018
135
A+
A-

Yaklaşık 10 bin kişi kapasiteli Ankara Spor Salonu’nda sabah saat 10:00’da başlayacak olan kurultaya için tüm illerden otobüslerin kaldırıldığı bilgisini veren parti kaynakları, 30 bin kişilik katılımı hedeflediklerini ifade ediyor.

Kuruluşunu takip eden 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 78 ilde teşkilatlanan İYİ Parti’de, kongresini tamamlayan 66 il ve 627 ilçeden seçilmiş 1112 Üst Kurul delegesi, oylarıyla yeni parti yönetimini belirleyecek. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişinin katılımıyla düğün gibi bir kurultay yapacaklarını belirten İYİ Parti yetkilileri, vatandaşlara da bu demokrasi şölenini izleme çağrısı yaptı. Yaklaşık 10 bin kişi kapasiteli Ankara Spor Salonu’nda sabah saat 10:00’da başlayacak olan kurultaya için tüm illerden otobüslerin kaldırıldığı bilgisini veren parti kaynakları, 30 bin kişilik katılımı hedeflediklerini ifade ediyor. Akşener, alışılmış uygulamaların tersine, protokolde değil, partililerin arasına oturarak, “sizden biriyim” mesajı verecek. “İYİ’ler kazanır” ana temasıyla düzenlenen kurultayda “Kendine güven, bize güven, Türkiye’ye güven” vurgusu yapılacak. Kurultayda Genel Başkan Meral Akşener’in, “seçim manifestosu” niteliğinde konuşma yapması bekleniyor.

SEÇİME BLOK LİSTEYLE GİRİLECEK
Önceki akşam il başkanları ile istişare toplantısı yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, il başkanlarından gelen talepler doğrultusunda blok liste ile seçime gireceği belirtildi. Bu kapsamda kongrede 60 asıl 25 yedek üyeden oluşan Genel İdare Kurulu ve 11 Asıl 7 yedek üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak. İYİ Parti’nin A takımını oluşturan Başkanlık Divanı’nın ise önümüzdeki günlerde belirleneceği, Genel Başkan Meral Akşener ile birlikte 13 olan Başkanlık Divanı üye sayısının 15’e çıkarılacağı bildirildi.
DEV LED EKRANLAR KONULDU
İYİ Parti Kongresi’nin ana sloganının “İYİ’ler Kazanır”, alt sloganı ise “Bize Güven, Kendine Güven, Türkiye’ye Güven” şeklinde olacağı aktarıldı. Kurultayın başlamasının ve geçici Divan Başkanı ile Başkanlık Divanı seçiminin ardından milletvekillerinden oluşan bir heyet, Anıtkabir’i ziyaret edecek. Kongre için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e özel koreografi ve görseller hazırlandı. Dün akşam itibarıyla emniyet birimlerine kongre için Ankara’ya gelecek 900’e yakın otobüs’ün plakası bildirildi. Spor salonunun yanında bulunan Hipodrom park alanının 1000 otobüslük otoparkının dolmak üzere olduğu dile getirildi. 10 bin kişilik Ankara Spor Salonu’nun kapasitesinin çok üzerinde insan geleceği düşüncesiyle dışarıda kalan vatandaşlar için dev LED ekranlar yerleştirildi.
SİLİVRİ İYİ PARTİ’DE ANKARA’DA

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kongresi için Kurucu Üye Hayati Arkaz, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arkaz , Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve  Yönetim Kurulu Üyesi Alpay Denizli kongre öncesi Ankara’ya gitti. Silivri ilçe teşkilatı da gece yarısı Ankara’ya yöneticilerden ve partililerden oluşan bir ekiple yola çıktı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.