enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kuba Camii, İstanbul’un en özel camilerinden biri

Kuba Camii, İstanbul’un en özel camilerinden biri

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Büyükçekmece’ye kazandırdığı Kuba Camii, Cumhuriyet tarihinin en büyük camilerinden biri olma özelliğine sahip.

Başkan Akgün ve hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen camide son olarak taziye evi hizmete girdi. Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan taziye evi, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak kapasite ve modern hizmete sahip.

“Kuba Camii de kalıcı bir eserdir”

Kuba Camii’nin cemaat kapasitesi ve muhteşem mimari dokusuyla sadece Büyükçekmecelilerin değil, İstanbul’un gözde ibadethanesi olduğunu belirten cami imamı Mevlüt Yıldırım, 2004 yılından bu yana imamlık görevini sürdürüyor. Kuba Camii’yle ve hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım; “Kuba Camii öncesinde yurtdışı da dahil 5 camide daha görev yaptım. Tüm ibadethaneler Allah’ın evidir ancak görev yaparken en huzur bulduğum yerdeyim. Camiler genellikle hayırseverlerin bağışlarıyla inşa edilir ve devletin cami yapımında katkısı daha kısıtlı olur. Kuba Camii’nde durum çok farklı çünkü Başkan Dr. Hasan Akgün’ün kişisel katkıları sayesinde inşa edilmiş bir camidir. Hasan Başkanımız camimize her geldiğinde, her namaz sonrası bana; Hocam nasılsınız? Bir isteğiniz, yapabileceğimiz bir şey var mı, diye sormadan buradan ayrılmaz. Kuba Camii’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyler. Bizlerden hizmetini hiç esirgemedi. Cemaatimizin konforu için yağmur tentesi, taziye evi ve otopark gibi birçok hizmet daha ekledi. Tüm samimiyetimle söylüyorum, ben daha önce hiçbir belediyeden böyle hizmet ve ilgi görmedim. Bunu siyasi olarak söylemiyorum, samimiyetimle ve kişisel olarak söylüyorum. İnsanlar fanidir, geçicidir ancak hizmet kalıcıdır. Kuba Camii de kalıcı bir eserdir, hizmettir. Ramazanın ruhunu, iftarlarımız ve ibadetlerimizle burada en güzel şekilde yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu huzuru yaşamaları için camimize bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

İstanbul’un her yerinden cemaate sahip

Kuba Camii ve gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan bir diğer kişi ise 4 yıldır Kuba Camii’nin dernek başkanlığı yapan Mehmet Bıyık. Caminin inşasına başlandığından bu yana her adımın takipçisi olduğunu belirten Bıyık; “Kuba Camii öyle bir cami ki, biz İstanbul’un her yerinden cemaate sahip nadir camilerdeniz. Dr. Hasan Akgün ihtiyaçlarımıza anında cevap veriyor. Hizmetleri ortada, taziye evine ihtiyaç duyduğumuzu belirttiğimizde hemen karşılık gördü. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.