enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kuyruk Kilometrelerce Uzadı: Havadan Görüntülendi

Kuyruk Kilometrelerce Uzadı: Havadan Görüntülendi
04.04.2017
140
A+
A-

İstanbul Arnavutköy’de bulunan resmi hafriyat döküm sahasında oluşan kilometrelerce kamyon kuyruğu havadan görüntülendi.

 İstanbul Arnavutköy’de bulunan resmi hafriyat döküm sahasında oluşan kilometrelerce kamyon kuyruğu havadan görüntülendi. Bir ton hafriyatı 5 Türk Lirasına dökmek için uzun zaman kuyrukta beklenmesi gerekiyor.

İstanbul’da son günlerde sıkça gündeme gelen kaçak hafriyat dökümü çevreye ciddi zarar verdi. Arnavutköy Bolluca mevkiinde bulunan resmi hafriyat döküm yerine ulaşmaya çalışan kamyonların oluşturduğu kilometrelerce kuyruk havadan drone ile görüntülendi. Kamyonların hafriyat sahasına gelip ilk önce kantarın üzerine gelerek kaç ton hafriyat getirdikleri belirleniyor. Daha sonra getirdikleri yüklere göre ücretleri belirlenip döküm sahasında belirlenen kısımlara hafriyatı dökebiliyorlar. Kentsel dönüşümün çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği İstanbul’da her ay yaklaşık 5 milyon ton hafriyat ortaya çıkıyor. Birçok kamyon şoförü ise resmi döküm yerlerine hafriyat dökmektense kaçak yollardan yol kenarlarına, göllere ve piknik alanlarına dökmeyi tercih ediyor. Daha fazla kazanç ve kuyrukta beklememek uğruna çevreye büyük zarar veriliyor. İBB’nin resmi hafriyat atıklarının yapıldığı yerler ise daha sonra ıslah edilerek ağaçlandırılıyor. Kamyonların hafriyatları dökmek için oluşturdukları kilometrelerce kuyruk ise drone ile havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.Görüntülerde Arnavutköy’deki döküm merkezinde kilometrelerce kamyon kuyruğu görülüyor.Kuyruğu aşan kamyon sürücüleri daha sonra molozları hafriyat alanına döküyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.