enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Medine Bebeğin Başında “Yaşam Nöbeti”

Medine Bebeğin Başında “Yaşam Nöbeti”
04.04.2017
127
A+
A-

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde, genetik hastalık Spinal Muskuler Atrofi (SMA) ile mücadele eden Medine bebeğin anne ve babası, solunum cihazlarının elektrik kesintisi nedeniyle durma ihtimaline karşı kızlarının başından hiç ayrılmıyor.

  Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde, genetik hastalık Spinal Muskuler Atrofi (SMA) ile mücadele eden Medine bebeğin anne ve babası, solunum cihazlarının elektrik kesintisi nedeniyle durma ihtimaline karşı kızlarının başından hiç ayrılmıyor.

Lüleburgaz ilçesinde yaşayan Erdem ve Şeyma Sazkesen çiftinin yaklaşık 2 yıl önce bir kız çocukları dünyaya geldi.

Medine ismini verdikleri çocuklarının 5 aylıkken hareketsiz yattığını gören çift, çocuklarını hastaneye götürdü.

Yapılan tetkiklerde Medine bebeğe, “omurilikte yer alan kasların hareketinden sorumlu bazı hücrelerin hastalanması ve görevlerini yapamamaları sonucu ortaya çıkan” SMA hastalığı teşhisi konuldu.

Hastalık nedeniyle gelişimi yavaşlayan ve yaklaşık 3 ay hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebek, yatağa bağımlı hale geldi.

Medine bebeğin ailesi, evlerinin bir odasına kızları için solunum cihazları yerleştirdi.

Bebeğin yatağının yanında ise elektrik akımlarının sık sık kesilmesine karşı 3 oksijen tüpü hazır bekletiliyor.

Sazkesen çifti, solunum cihazlarının elektrik kesintisi nedeniyle durma ihtimaline karşı 24 saat kızlarının başında “yaşam nöbeti” tutuyor.

“Artık bu çocuklar ölmesin”

Anne Sazkezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm çabalara rağmen kızının durumunun iyiye gitmediğini söyledi.

Kızının henüz 21 aylık olmasına rağmen acı çektiğini belirten Sazkesen, bir anne olarak tek isteğinin kızının sağlığına kavuşması olduğunu ifade etti.

Kızının hastalığını 5 aylıkken öğrendiklerini ve cihazlara bağlandığını anlatan Sazkesen, “Kızım solunum cihazları olmadan yaşayamaz. Elektrik akımları kesildiği zaman biz çok korkuyoruz. Cihazlar elektrik olmadığında çalışmıyor. Biz de oksijen tüpleri ile destekliyoruz. Oksijen tüpleri artık bizim bir parçamız gibi oldu. Hastaneye bile giderken onları yanımızdan ayıramıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yurt dışında SMA hastalarında kullanılan ilacın Türkiye’ye getirilmesi için sürekli dua ettiğini aktaran Sazkesen, kendilerine destek olan devlet yetkililerine teşekkür etti.

Kızının her çocuk gibi koşup, oynayacağı ve “anne” diyeceği günün hayalini kurduğunu dile getiren Sazkesen, şöyle devam etti:

“Artık bu çocuklar ölmesin. Her çocuk gibi kızımın koşacağı, yemek yiyeceği, su içeceği, özellikle bana ‘anne’ diyeceği günün hayalini kuruyorum ama bunlar tabii ki sadece hayal. Eşimle, yaşaması için kızımın başında nöbet tutuyoruz. Kızım her an ölebilir. Şu an bile hayatını kaybedebilir. Her çocuk gibi onun da yaşaması hakkı, her çocuk gibi koşup oynaması onun da hakkı, her çocuk gibi onun da bu dünyadan yaralanmasını istiyorum.”

Baba Sazkesen ise bir anne ve babanın evladının başında çocuğunun ölmemesi için beklemesinin çok acı bir olay olduğunu belirtti.

Kızının tedavi giderlerinin yüksekliğine dikkati çeken Sazkesen, masrafları karşılayacak güçlerinin kalmadığını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.