enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5295
EURO
34,8958
ALTIN
2.437,36
BIST
9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SAMİ KAYIN GÜVEN TAZELEDİ.

SAMİ KAYIN GÜVEN TAZELEDİ.
A+
A-

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olağan Genel kurulu Tekirdağ Ramada otelde yapıldı. Gündem gereği saygı duruşu ve istiklal marşı okunması sonrası başkanlık divanı seçildi. Divan’a Şenol Turan, Hüseyin Bahar, Sait İbiş, Murat Turna, Coşkun Tokgöz seçildiler. Açılış konuşmasını Birlik başkanı ve seyyar pazarcılar odası başkanı Sami Kayın yaptı.

Sami Kayın yaptığı konuşmada; Değerli Başkanlarım hepinizin malumu olduğu gibi her yıl sizlerle Diğer İllerimizde bulunan Esnaf ve Sanatkarlarla bilgi alış verişinde bulunulması bakımından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin Başkanlar kurulu toplantılarını Antalya İlinde başka mekanlarda aile ortamı içersinde saygı ve sevgi çerçevesinde gerçekleştirdik.

 

Yönetim Kurulumuz , Denetleme Kurulumuz ve Disiplin Kurullarımızı oluşturan 13 kişilik kadroyla 48 ay sizlere hizmet ederek dertlerinizi,dileklerinizi elimizden geldiğince çözümlemeye çalıştık üstesinden gelemediğimiz konularda ise üst düzeydeki yönetici kadrolarına ilettik,sizler için her türlü güçlüklere göğüs germeye çalıştık.
Değerli Arkadaşlarım 11. Mayıs.2014 tarihinde yapılan Genel Kurul sonrası Yönetim Kurulumuz 2014 yılından bu güne kadar 54 Adet Yönetim Kurulu toplantısı yaparak ,gerek ücret tarifeleri,gerekse esnaf ve sanatkarımızın sorunlarına,dertlerine çareler aramışızdır.
Bu kararların büyük çoğunluğunu da ücret tarifeleri kapsamaktadır.Biz Yöneticiler tarife mevzuunda zaman zaman tartıştık,tabii ki bu tartışmalarımız sadece en iyisini en uygun olanını üretmek için çaba sarf ettik. Çünki bizler hem üretici hem tüketici olduğumuz için düşünerek tarifeleri karardan geçirmekteyiz.
Bu güne kadar vermiş olduğumuz ücret tarifelerine hiçbir itirazda bulunmayan ve bizlere katkıları bulunan İlimiz Valisine,İl ve İlçe Belediye Başkanlarımıza,İlçe Kaymakamlarımıza huzurlarınızda teşekkür eder , saygılarımı sunarım.
Birlik Denetleme Kurulumuz her ay mutat toplantılarını yaparak Birliğimiz işlemlerini incelemiş, bu zaman zarfında 48 adet toplantı yapmışlardır. Odalarımızdan da yardım elini esirgememişlerdir. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür eder saygılar sunarım
Birlik Disiplin Kurulumuz sizlerinde malumu olduğu gibi Kanunumuz gereğince Birliğe bağlı Oda Üyelerinin mesleki faaliyetleri sırasında meslek ahlakı ile bağdaşmayan hareket ve işlemlerini soruşturmaya ve ağırlık derecesine göre ceza vermeye yetkili bir kurumdur. Disiplin Kurulumuz ismine yakışır vaziyette bu güne kadar 14 adet toplantı yaparak Odalarımızdan gelen şikayet konularını kendi aralarında çözümleyerek ilgili makamlara ileterek Odalarımıza yardımcı olmuşlardır. Sizler adına teşekkür eder saygılar sunarım.
Üst Kuruluşumuzla olan ilişkilerimize gelince Konfederasyonumuzla diyologlarımız her zaman iyi olmuştur.Yapmış olduğumuz acil telefon aramalarımızda gerekse yazışmalarımızda zamanında cevaplar verilerek bizleri mağdur etmemişlerdir. Ayrıca 5362 sayılı kanunumuzla ilgili mevzuatlarımızla , gerekse Esnaf ve Sanatkarımızla ilgili konularda,verimli seminerler düzenlenerek Yönetim Kurullarımız , Genel Sekreterimiz, Sicil Müdürümüz bilgilendirilmişlerdir. Vermiş oldukları hizmetlerden dolayı başta Genel Başkanımız Bendevi PALANDÖKEN ‘e Yönetim Kurulu Üyelerine, ayrıca Konfederasyonumu zun her biriminde çalışan personeline teşekkür eder saygılar sunarım.
Değerli Başkanlarım sizlerinde malumu olduğu gibi göreve geldiğimiz günden beri Kanun çerçevesinde Odalarımızın bel kemiği Genel Sekreterlerimize gerek ilimizde gerekse onları motive etmek amacıyla şehir dışında seminerler düzenledik. Bu seminerlerde Birlik Genel Sekreterimiz Mali Müşavirimiz ,Sicil Müdürlüğümüzce verilen bilgiler haricinde Esnaf ve Sanatkarımıza daha faydalı olmaları bakımından ilgili kurumlardan yetkili eğitmenler davet edilerek faydalı olmaya çalışmışızdır.
Bunların yanı sıra 24.12.2016 tarihinde Oda Başkanlarımızın ve Oda Genel Sekreterlerimizin bilgilendirilmesi amacıyla genişletilmiş hizmetiçi eğitim semineri yapılarak Bakanlığımızdan ve Konfederasyonumuzdan uzman kişiler çağırılarak, toplantımıza iştirak eden Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğümüzden Şube Müdürümüz Sayın Ergün EGE ve Sayın Ünal OKUMUŞ ‘ a Konfederasyon Muhasebe Müdürümüz Sayın Soner BEKTAŞ’ a katılımlarından ve bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.
Değerli Yöneticilerim Sizlere Birliğimiz tarafından Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürütmüş olduğumuz Dezavantajlı gurupların topluma ve çalışma hayatına entegrasyonu projesi hakkında bilgi vermek istiyorum . Projemiz iki yıl önce Dezavantajlı gurupları topluma kazandırmak amacıyla Tekirdağ Roman derneği ortak alınarak Avrupa Birliğine girişimde bulunulmuş olup 2016 Kasım ayında uygulamaya başladık.
Programımız ( 40 gün ) El Yapımı Sabun Üretimi Eğitimi, ( 15 gün ) Ambalajlama ve Paketleme Eğitimi, ( 8 gün) Süpürge yapımı Eğitimi, ( 23 gün ) Temel Makyaj Eğitimi verilmesi olarak kabul edildi. Ayrıca El yapımı becerilerin yanı sıra iş – kur ile ortak olarak Birlik binamızda Girişimcilik eğitimleri verildi her bir eğitim 32 saat 4 gün sürdüğünden 25 er kişilik sınıflar halinde 4 ayrı girişimcilik eğitimi verilmiştir. Avrupa Birliğince kabul edilen eğitimlerimiz ve Girişimcilik eğitimlerimiz başarılı olarak sonlandırılarak katılımcılara törenle belgeleri verilmiştir. Bu Projede bizlere destek veren İş-kur Müdürümüz Sayın Yaşar ESEN , Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Sayın Suat AYDIN , Proje Koordinatörlerimiz Sayın Ertekin SOYER, Sayın Zehra KAYA ve Sayın Cüneyt ÖRKMEZ Hocamıza teşekkür eder saygılar sunarız.
Sayın Başkanlarım Birliğimiz tarafından Fırıncı Esnafını ilgilendiren Hijyen Eğitimleri ile ilgili Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Protokol imzalandı Protokol gereğince TEKİRDAĞ Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından Hijyen eğitimleri verildi .Fırıncılar Federasyonu tarafından kazananlara ait Hijyen belgeleri düzenlenerek Birliğimizce dağıtımları yapılmıştır. Bu konu da yardımlarını esirgemeyen Tarım İL ve İlçe Müdürlüğü yetkililerine, Federasyon görevlilerine,Odalarımız görevlilerine teşekkür ederiz.
3308 sayılı Kanun Kapsamı dışında kalan meslek dalları ile ilgili Odalarımıza, Esnafımıza, yardımcı olan her konuda bilgi paylaşımı yapan Mesleki Eğitim Müdürümüz Sayın Ali KOCAASLAN beye, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürümüz Sayın Fatma Derya ALAN Hanıma Esnafımıza göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan çok teşekkür ederiz.
Her yıl kutlamakta olduğumuz Ahilik Haftasından da bahsetmeden geçemeyeceğim Siz değerli Başkanlarımında malumu olduğu gibi her yıl Eylül ayında İlimizde Ahilik haftası kutlanmaktadır.Göreve geldiğimiz günden beri her yıl kutlamalarımızı şenlikler ve skeçler eşliğinde yaparak Odalarımızın teklifleriyle yılın Ahi Babalarını seçtik .Birliğimiz olarak maddi ve manevi destekler Esnaf ve Sanatkarlarımızın bu önemli kutlaması için seve seve yapılmaktadır.Bu kutlamalarımızda başta Sayın Valimize ve Ticaret İl Müdürümüze büyük özverilerinden dolayı huzurlarınızda kendilerine ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunarım.
Maddi yönden sıkıntıda olan Esnaf ve Sanatkarımıza kol kanat geren İl ve İlçe başta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaalet Kooperatifi Başkanlarına ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürü bir borç bilirim.
Saygıdeğer Başkanlarım sizlerinde malumu olduğu gibi Ocak-Şubat-Mart ayları Odalarımızın Genel Kurullarının yapıldığı aylardı Genel Kurullarımızda bizlere yardımcı olan Ticaret İl Müdürümüz Enver TEPE ve Mehmet FURTIN ‘a ve mesai arkadaşlarına teşekkür eder saygılar sunarız.
Değerli Arkadaşlarım Birliğimizin maddi gücü Odalarımız dan tahsil edilen %3 katılma payı tahsilatları ile temin edilmektedir.

Bizler bu kadar gelirle dahi zor durumda olan Odalarımızı kimseye muhtaç etmedik beş kuruş faiz dahi almadan geriye ödenmek kaydıyla borç para verdik bir üst kuruluş olarak amacımız her zaman yardımcı olmaktır.
Değerli Başkanlarım aslında bizler Birlik olarak bağlı olduğumuz bütün kurum ve kuruluşlarla her zaman iyi diyaloglar içerisindeyiz. Bizler herkesle dostuz ,herkesle samimiyiz ve elimizden geldiğince herkesle birlik beraberlik içerinde olmaya çaba sarf ediyoruz.Yukarıda tek tek bahsedemediğim kurum ve kuruluşlarada teşekkür eder şükranlarımı sunarım.dedi.

Ardından faaliyet, denetlemek kurulu ve bilanço gelir gider hesapları raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildiler.
34 esnaf sanatkar odasının meydana getirdiği birlik başkanlığı seçimine tek aday olarak katılan Sami Kayın ve yönetimi genel kurulda kullanılan 221 oyun tamamını alarak bir dönem daha seçildiler.

Gelen kurula milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün, BŞB başkanı Kadir Albayrak, S.paşa bel. başk. Ekrem Eşkinat, TOBB yön. kur. üyesi TSO başkanı Cengiz Günay, Tic. Bor. başk. Osman Sarı, TSO meclis başkanı Hakan Şık,Ak parti il başk. Cüneyt Yüksel, CHP il başkanı Recep Ökten, MHP il başkanı İlker Yücel, S.paşa ilçe başkanı Hüseyin Uzunlar, MHP ilçe başkanı Fatih İşcan, Süt üreticileri merkez birliği başkanı Tevfik Keskin, s.paşa zir. od. başk. İmdat Saygı, iş-kur müdürü Yaşar Esen, 34 oda başkanı Sami Kayın, Sait İbiş, Emine Arıkan, Fahrettin Bayar, Hikmet İşçe, Mustafa Kahraman, ŞEnol Turan, Ali Kıral, Münür Kılıç, Ümit Güler, Murat Turna, Enver ŞEngelir, Yusuf Gümüş, Yıldız Filiz, Coşkun Tokgöz, Abdullah Baş, Nazlı Çolak, Ali Bozdağ, Mustafa As, Ali Özyürek, Ehliman Kılalı, Hamit Şişman, Mesut Mutlu, Sedat Demiray, Ali ÖZen, Bülent Gönültaş, Ali Başoğlu, Muzaffer Gülay, Erhan Bingül, İsmail Şen, Celalettin ÖZmen, Osman Alcan, Tahir Saygın, Rüstem Duman ve odalara kayıtlı üyeler katıldılar.

KAYNAK: https://www.tekirdagyenihaber.com

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.