enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5696
EURO
34,9457
ALTIN
2.426,61
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Belediyesi Haziran Meclisi 1. Oturumu geçekleşti

Silivri Belediyesi Haziran Meclisi 1. Oturumu geçekleşti
04.06.2018
131
A+
A-

Silivri Belediyesi Meclisi’nin Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi 1. Oturumu Pazartesi günü saat 10.00’da Meclis salonunda gerçekleşti. Ak Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri 5 gündem maddesini önerge olarak verdi. Ak Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Mayıs Ayı Meclis’inin 1. Oturumunda 5 adet önerge vererek gündeme eklenen madde oy birliği ile kabul edildi.

Plan Bütçe Komisyon Üyesi seçimi,

Ak Parti Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Mustafa Zorlu’nun yerine Meclis Koltuğuna Necati Gidici gelirken, Komisyon Üyeliğine de Mustafa Türker oy birliği ile seçildi.

Silivri İlçesi, isimsiz koru ve parkların isimlendirilmesi

Gündem Maddesi ile ilgili Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Dertop, park ya da sokaklardan birinin Bülent Ecevit ismi verilmesi ile ilgili söz aldı. İsim Tespit Komisyonu tarafından değerlendirileceği komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Silivri Belediyesi  Veteriner İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revize edilmesi

Gündem maddesi Cuma günü karara bağlanmak üzere oybirliğiyle Hukuk Komisyonuna havale edildi.

4 gündem maddesi İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Gündem Maddeleri şu şekilde;

Silivri İlçesi, Sancaktepe (eski Çanta-Fatih) Mahallesi, 288 ada, 1 parsel ile doğusundaki “park alanı” olarak tescilli alana ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği

Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 8 ada, 130 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatının görüşülmesi

Silivri İlçesi Yeni Mahalle 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planındaki plan notu tadilatının görüşülmesi

Silivri İlçesi, Seymen Mahallesi, 1290 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planının görüşülmesi

İBB YARDIMI KABUL EDİLDİ

Gündeme 8. Madde olarak eklenen İBB tarafından Silivri Belediyesi’ne İstanbul’un diğer tüm 39 ilçesi ile birlikte 3 Milyon 700 Binlik malzeme yardımı konusu oybirliğiyle karara bağlandı. Buna ilişkin söz alan AK Parti İBB ve Silivri Meclis Üyesi Tamer Şişman, söz konusu asfalt ve beton yardımının döküm işinin de İBB tarafından yapılacağının altını çizerek teşekkür etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “devede kulak bile değil” diyerek, Silivri’ye yapılacak olan yardımın çok az olduğunu vurgulayarak, İBB’nin yaptığı yardımın Silivri’ye gerçekleştirilmesi için mecbur olduklarını dile getirdi. Işıklar, bundan sonraki yardımlar ile ilgili daha fazla Mevlaların olması gerektiğini, Nüfusa bakılarak yapıldığında da çok cüzi rakamlar olduğunu vurguladı.

Işıklar aynı zamanda Silivri Belediyesine verilecek olan malzeme yardımının İSFALT tarafından maliyetinin yüksek olarak verildiğini de dile getirdi. Işıklar; ““Parayı bize versinler biz daha uygun fiyata daha çok asfalt alırız. İSFALT’ın asfaltı pahalı” şeklinde konuştu.

Meclis Toplantısının ardından gündem dışı söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri CHP Belediye Meclis Üyelerinden Saadet Gençoğlu ve Arzu Yalçınkaya’nın Babalar Günü kutlamalarının dileklerini iletti. Aynı zamanda Işıklar, Fenerbahçe Spor Kulübünün yeni Başkamı Ali Koç’a da başarılar dileyerek, Silivri’de Fenerbahçe Üniversitesi’nin de öğrenci alımlarına başlayacağını dile getirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.