enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ ÇAMLIK KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?

SİLİVRİ ÇAMLIK KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?
22.02.2018
138
A+
A-

Silivri Belediyesi tarafından 1970 yılında İstanbul Üniversitesi’ne tahsis edilen 35 dönümlük Çamlık  kaderine terk edilmiş görüntüsü veriyor. Sağlık Merkezleri kurulması için tahsis edilen alanda şimdi uyuşturucu ve alkol müptelaları cirit atıyor.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TALEP ETTİ

İstanbul Üniversitesi’nin 28 – Ocak 1970 tarihli, zamanın Rektörü Prof. Dr. Nazım Terzioğlu imzalı talep yazısında ‘Belediyenizce Üniversitemize yeterli büyüklükteki bir arsanın tahsisinin düşünülmüş olması 26-01- 1970 tarihinde toplanan Üniversitemi Yönetim Kurulunca onamlı karşılanmıştır.

Bu saha üzerinde Tıp öğrencilerine yaptırmak ve çevre sağlığına bilfiil yardım etmek üzere gerekli sağlık kuruluşları ( Sağlık Merkezleri, Mültidisipliner Gündüz Hastanesi, Eğitim kuruluşları, lojmanlar  ) ve Temel Bilimler Araştırma Tesisleri kurulması öngörülmektedir. Bu sebeple Yahudi Mezarlığı bölgesini tutan geniş bir sahanın yukarıdaki amaçları gerçekleştirmesi için üniversitemize tahsisine müsaadelerini rica eder, saygılarımı sunarım’ denilerek yer talebinde bulunulmuş.

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN ŞARTLI TAHSİS

İstanbul Üniversitesi’nin bu yazısına  istinaden toplanan Silivri Belediyesi Meclisi,  13 – Şubat 1970 tarih, 5 Nolu karar ve İstanbul Üniversitesi tarafından sağlık tesisi kurulması için yer tahsisi hakkında ki konu ile ilgili şu kararı aldı    : İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tarafından kasabamızda tıp öğrencilerine tatbikat yaptırmak ve civarı sağlığına bilfiil yardım etmek üzere gerekli sağlık kuruluşları  ( Sağlık Merkezleri, Mültidisipliner Gündüz Hastanesi, Eğitim kuruluşları, lojmanlar  ) ve Temel Bilimler Araştırma Tesisleri kurulması şartıyla , kasabamızın Güney Doğu kısmında bulunan eski musevi mezarlığı ismi ile anılan Belediyemize ait 35.680 metre kare miktarındaki yerin bahsedilen tesislerin kurulması için, tamamına taktir edilen ( 25.000 TL ) Yirmi Beş Bin Türk Lirası bedelle İstanbul Üniversitesi’ne verilmesi belediye meclisinin 13 / 02 / 1970  tarihli toplantısında mevcudun ittifakıyla kabul edildiğine dair iş bu kararname tanzim edildi. Bu  karar Belediye Başkanı Başkanı Halim Uluşahin, Meclis Katibi Hasan Sezen, Meclis Katibi imzası ile üniversiteye yetkililerine tebliğ edildi.

UYUŞTURUCU VE ALKOL MÜPTELALARININ YUVASI OLDU

Daha önce 35.680 metre kare alanın etrafının tellerle çevrili olması, binaların da daha çok kullanılır olmasından dolayı , mevcut alan daha kontrollü ve güvenli bir durumdaydı. Etrafındaki tel örgülerin kesilip çalınmasının ardından kaderine terk edilen alanda gece ve gündüz alkol ve uyuşturucu müptelası kişilere rastlamak mümkün. 1970 yılın da Silivri Belediyesi tarafından Sağlık Merkezleri, Mültidisipliner Gündüz Hastanesi, Eğitim kuruluşları, lojmanlar   ve Temel Bilimler Araştırma Tesisleri kurulması şartıyla İstanbul Üniversitesi’ne terk edilen alan  amacının çok dışında kullanılmaya devam ediyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.