enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ’DE KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL KUTLAMALAR

SİLİVRİ’DE KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL KUTLAMALAR

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi ve Mahalle Evi kursiyerleri, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Silivri Kent Konseyi işbirliğiyle Kadın Emeği Sergisi konulu karma sergi açarak hünerlerini sergiledi.

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi ile Mahalle Evi kursiyerleri, Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle karma sergi açarak yıl boyunca yaptıkları ürünleri sergilediler. Silivri Kent Konseyi işbirliğiyle açılan Kadın Emeği konulu sergide kadınlar resimden takıya, sabundan nakış işlemelerine kadar ürettikleri tüm ürünleri satışa çıkarttı. Silivrililerin yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışında bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Kadını ötekileştiren, evine kapatan anlayışa inat, cumhuriyetin bütün değerlerine sahip çıkarak bir arada yaşamanın en güzel örneğini gösteriyoruz. Kimsenin kılığına, kıyafetine, inancına müdahale etmeden bu topraklar üzerinde insan sevgisini yeşerten bir milletiz biz. Kendi kültürümüzü, kendi değerlerimizi, kendi gelenek ve göreneklerimizi yaşattığımız sürece var olacağız. Bu da sizlerin bir arada daha da çok üretmenizle, daha da çok hoşgörüyle mümkün olacak. Emeği geçen sizlere ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Kadınlar Gününüzü kutluyorum” dedi. Gerçekleşen sergi açılışında kadınlara çiçek ve parfüm hediye edildi. Açılışa CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Silivri Kent Konseyi Başkanı Oğuz Özyaral da katıldı.

 

GERİ DÖNÜŞÜMDEN HARİKALAR YARATTILAR

Serginin bir kısmında Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğü tarafından geri dönüşümde farkındalık yaratmak amacıyla, Marmara Üniversitesi Moda tasarımı bölümünden üniversite öğrencileri tarafından hazırlanmış “geri dönüşüm malzemesinden tasarım kıyafetler” sergilendi. Yoğun ilgi gören sergiye katılımları için Marmara Üniversitesi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doçent Doktor Nuriye İşgören ve Öğretim Görevlisi Doktor Demet Öznaz ile sergiye katılan öğrencilere teşekkür ve katılım belgesi takdim edildi.

 

IŞIKLAR ESERLERİ TEK TEK İNCELEDİ

Tüm sergiyi gezen eserlerle tek tek ilgilenen Başkan Işıklar, kursiyerlerle sohbet ederek onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Kadınlar el emeği ürünlerinden Işıklar ve eşi Esma Işıklar’a hediye etti.

 

EYKOM’DAN 8 MART PROGRAMI

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nde hizmet alan engelli bireyler ve anneleri de sahilde belediyenin düzenlediği çay programında bir araya geldi. Fedakâr anneleri unutmayan Başkan Işıklar, sahilde onlarla bir araya gelerek kadınlar gününü tebrik etti. Özel çocuklarla keyifli vakit geçiren Işıklar, her biriyle ayrı ayrı fotoğraf çekildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.