enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Sokak ve barınak hayvanları için ekmek toplama kutuları yaygınlaşıyor

Sokak ve barınak hayvanları için ekmek toplama kutuları yaygınlaşıyor

Çöpe giden bayat ekmekleri barınak ve sokak hayvanların beslenmesinde değerlendirmek isteyen belediyeler, Türkiye’nin dört bir yanına bayat ekmek toplama kutuları yerleştiriyor.

Ülkemizde maalesef inanılmaz boyutlarda ekmek israfı gerçekleşiyor. Araştırmalara göre, Türkiye’de bir yıl içinde 1,7 milyar ekmek çöpe atılıyor; bu da günde 4 milyon 900 bin ekmek anlamına geliyor. Rakam gerçekten de korkunç. Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyeler bu soruna bir nebze olsun çözüm bulabilmek adına çeşitli projeler başlatmış durumda.

 

Nüfusun yoğun olduğu noktalara bayat ekmek toplama kutuları yerleştiren belediyeler, toplanan ekmeklerle ağırlıklı olarak barınak ve sokak hayvanlarını besliyorlar. Ayvalık’tan Alanya’ya, Mardin’den Denizli’ye kadar Türkiye’nin birçok noktasında bu kutulardan bulunuyor ve her geçen gün daha fazla belediye bu uygulamaya geçiyor. Bu konuda en son adım atan belediyelerden biri de Konya Akşehir Belediyesi oldu. Akşehir Belediyesi bayatlayan ekmeklerin çöpe gitmesini önlemek ve bu ekmeklerin sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılması amacıyla ilçenin çeşitli yerlerine 20 adet bayat ekmek toplama kutusu yerleştirdi. Benzer bir adımı, haziran ayında Niğde Belediyesi de gerçekleştirdi ve bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla geliştirilen bayat ekmek kutularını şehrin farklı noktalarına koydu. Geçtiğimiz yıl bu kutularla 43 ton bayat ekmek toplayarak doğadaki sahipsiz sokak hayvanlarına yiyecek olarak kullanan Bolu Belediyesi ise, projeyi ilk öğretim okullarına yayma kararı aldı. Benzer şekilde kısa süre önce Kütahya Belediyesi de ‘Ekmeğini değerlendir’ projesi kapsamında ilk etapta 50 adet ekmek toplama kutusunu şehrin farklı noktalarına yerleştirdi. Şubat ayında ise, Ağrı’nın Doğubayazıt Belediyesi, ilçedeki okullarda yemekhanelere bayat ekmek kutuları bırakmaya başladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.