enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SOKAKTAN OKULA’ PROJESİNE ÖDÜL

SOKAKTAN OKULA’ PROJESİNE ÖDÜL
17.04.2018
149
A+
A-

Avcılar Belediyesi’nin “Sokaktan Okula” projesine ödül geldi. ‘Bizde çocuklar mendil satmıyor okula gidiyor.’ sloganıyla başlatılan proje ses getirmeye devam ediyor. ‘Önce İnsan’ anlayışıyla birlikte sosyal projelere verdiği katkılarla da adından çokça bahsettiren Avcılar Belediyesi sadece ulusal değil uluslararası arenada da büyük yankı uyandırıyor. Avcılar Belediyesi, çocukların giyim ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda verdiği desteklerin yanı sıra, Suriyeli çocukların sokakta mendil satmak yerine okullarda okuması amacıyla, “eğitimde fırsat eşitliği” ilkesinden ilham alarak hizmetlerini ara vermeden sürdürüyor.

Eğitimde fırsat eşitliği ve kamuda işbirliğinin konu edildiği ‘Sokaktan Okula’ projesi Balkanlar’dan ödül getirdi. Avcılar Belediyesi’nin 2 yıl önce başlatarak şimdiye dek 680 çocuğun sokaklardan alınarak okul sıralarına kavuşmasını sağlayan ‘Sokaktan Okula’ projesindeki başarısından dolayı ICSR Ödül Töreni’nde (Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yarışması) Junior Chamber International (JCI) tarafından, ödüle layık görüldü. 2018 Balkan Konferansı ve Liderler Zirvesi’nde Avcılar Belediye’sine verilen ‘BM Nitelikli Eğitim Kategorisi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülünü, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli aldı. 9 ülkenin katılımına ev sahipliği ile Ataşehir Silence Hotel’de gerçekleşen ödül törenine katılım yoğundu. Avcılar Belediyesi, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri de ödül töreninde yer aldı.

 

Ödül Töreninde yaptığı konuşmayla, Çocukların ve ülkemizin geleciğini sağlam temellere dayandırmanın ve bunun yanı sıra ‘eğitimde fırsat eşitliği’ nin önemine değinen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli şunları ifade etti; “Geleceğe yapabileceğimiz en büyük yatırımın erdemli, özgüvenli bireyler olarak yetişmiş çocuklarımızdır. Öğrencilerimizin bilimin ışığında ‘Güçlü ve erdemli’ bireyler olmasını ve ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda aydınlık yarınlara ulaşmasını diliyorum. Bizim en büyük isteğimiz evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir.”dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.