enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

STK LAR FİLİSTİN İÇİN BİRLİKTE

STK LAR FİLİSTİN İÇİN BİRLİKTE

Silivri’deki Dernek, STK ve Siyasi Partiler bugün Silivri Uğur Mumcu Meydanında Filistin’e yapılan saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Eğitim Sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan’ın basın bildirisini okuduğu basın açıklamasında, Filistin’e yapılan katliamı kınadıklarını dile getirdi. Silivri Uğur Mumcu Meydanında yapılan basın açıklamasına, Eğitim-sen, Eğitim-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Temsilciliği, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Temsilciliği, Silivri Demokrasi Platformu, CHP, HDP, ÖDP ve İyi Parti katıldı.

“İşgalciler kaybedecek, direnen Filistin halkı kazanacak” diyerek sözlerine başlayan Eğitim Sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan’ın basın bildirisi şu şekilde;

“ABD, Ortadoğu’da çözümsüzlüğü dayatarak çatışmaları arttıran, provokasyonlarla halkları birbirine kırdırmak isteyen emperyalist politikalarının bir sonucu olarak, Kudüs’ü “İsrail başkenti” olarak tanıyıp büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımıştır. Bu durumu protesto eden Filistinlilere karşı İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, aralarında çocukların da olduğu en az 58 kişi hayatını kaybetmiş, en az 2700 Filistinli yaralanmıştır. Bundan 70 yıl önce, İsrail işgali sonrasında Filistinlilerin zorunlu göçe zorlandığı “Büyük Felaket” olarak tanımlanan Nakba’nın yıl dönümüne denk getirilen Kudüs’ü başkent yapma girişimi tam anlamıyla bir provokasyondur. ABD ve İsrail işbirliğiyle gerçekleştiren bu katliamı en sert şekilde kınıyoruz.

ABD ve İsrail’in emperyalist amaçları doğrultusunda Kudüs’ü iç politika malzemesi yapmaları çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirmektedir. Bütün dünyanın da gözü önünde gerçekleşen bu olaylarda, mazlum Filistin halkı, ölü ve yaralılarını taşırken açılış törenine katılmak için İsrail’e gelen emperyalist şefler ve işbirlikçileri, utanmadan dostluk ve barış mesajlarını paylaşmışlardır.

Dünya halkları, emperyalist, barış temennilerinin, mazlum halkların kanını akıtmaktan başka bir anlam taşımadığını biliyor. Filistin halkı ölü ve yaralılarını taşırken, açılış töreninde kameralara gülücükler saçan emperyalistleri ve onların işbirlikçilerini, elbette bu kanlı günü ve Filistin halkına reva görülen zulmü, insanlık unutmayacaktır.

Kendisini Filistin davasının savunucusu olarak ifade eden AKP hükümeti bütün bu katliamlar yaşanırken, somut bir tek adım atmayarak, katliama seyirci kalmış ve katliamı süslü laflarla geçiştirmekten ileriye gidememiştir.

AKP hükümetine bir kez daha sesleniyoruz, Bir an önce İsrail ve ABD’yle bütün askeri, ticari ve siyasi ilişkiler dondurulsun, antlaşmalar iptal edilsin.

İsrail Devleti ise derhal bu insanlık dışı katkiama son vermeli, işgal ettiği topraklardan çekilmeli ve Filistinli mültecilerin kendi topraklarına geri dönüş hakkına saygı göstermelidir. İşgalciler ve katliamcılar kaybedecek, direnen Filistin halkı kazanacak”

Kaynak: bolgedehaber.com

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.