enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

THY 25 BİN MAAŞ İLE PİLOT ALACAK!

THY 25 BİN MAAŞ İLE PİLOT ALACAK!
22.06.2018
132
A+
A-

Tüm dünyada yaşanan pilot sıkıntısını kendi imkanlarıyla gidermeye çalışan Türk Hava Yolları (THY), uçuş okullarından yetiştirdiği pilotları filosuna katıyor. Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, pilot adaylarının uçuş okulunu bitirdikten sonra 25 bin lira maaşla THY’de işe başladığını belirtti.

Ekonomik gelişmeler, yeni havalimanı yatırımları ile Türkiye’nin bir cazibe merkezi olması nedeniyle havacılık sektörünün gelişmesine paralel olarak THY de verdiği yeni uçak siparişleri için pilot yetiştirmeye devam ediyor. THY Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Yeni havalimanına geçtiğimizde büyüme oranı ve kapasitede artışlar olacak. Bu nedenle ihtiyacımızı karşılamak üzere bin pilot şu andaki hedefimiz” dedi.
Pilot adaylarının uçuş okulunu bitirdikten sonra 25 bin lira maaşla THY’de işe başladığını söyleyen Çay, “Ülkemizdeki ekonomik gelişmeler, yeni havalimanı yatırımları ülkemizin bir cazibe merkezi olması nedeniyle havacılık sektörünün gelişmesine paralel olarak Türk Hava Yolları da yeni uçak siparişleri vermeye devam ediyor. Bu kapsamda uçakların ihtiyacını karşılamak üzere pilot istihdamımızı her yıl arttırmak istiyoruz. Şu anda yaklaşık yıllık 300 pilotu biz kendimiz yetiştiriyoruz. Hedefimiz yıllık bin tane pilot yetiştirmek. Bununla ilgili olarak THY’nin kendi iştiraki olan Aydın’da uçuş okulumuz var. Yurt içinde ve yurt dışındaki diğer uçuş okullarıyla da anlaşmalarımız var. Bize başvurup süreçleri geçen arkadaşları yurt içinde ve yurt dışında pilot olmak üzere eğitime gönderebiliyoruz” dedi.

Şu an THY bünyesinde 4 bin 500 pilot bulunduğunu söyleyen Çay, ”Pilot olmak bilindiği kadar zor değil. Üniversitelerin en az 2 yıllık bölümlerinden mezun olan, 35 yaşını geçmemiş arkadaşlar bize başvurabilirler. Diploma ve İngilizce bilmeleri bizim için ön şart. Bazı fiziki şartlar da var. Bizim 4 bin 500 pilotumuz var. Yıllık olarak 300 pilotu kendimiz yetiştiriyoruz. Hedefimiz bunu en hızlı şeklide bine çıkarmak. Bir defa pilot olmak güzel meslek. Ekonomik şartları da fena değil. Pilotluk mesleğinde başlayan arkadaşlar başladıkları yıl itibari ile 25 bin TL net ücret alabiliyorlar.

Bizim yetiştirdiğimiz arkadaşlardan bir miktar kesinti yapıyoruz. Bu kesinti sonrası net olarak 20 ile 25 bin TL civarında ücret kazanabiliyorlar. Pilot olma hakkını kazanan arkadaşları 2 yıllık bir eğitime gönderiyoruz. Bu eğitim sürecinde konaklamaları, ihtiyaçları ve cüzi bir miktarda olsa maddi olarak destekliyoruz. 2 yıllık eğitim sonucunda bizim filomuzda pilot olarak uçabiliyor” dedi.

Eğitimlerin 2-3 yıl sürdüğünü söyleyen THY Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Bin pilot hedefine ulaşmak için kendi uçuş okulumuzdaki kapasiteyi arttırmak istiyoruz. Yurt içindeki uçuş okullarıyla da anlaşmalarımız var. Onlarla da bu kapasiteyi arttırmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde uçuş okulu var. Bu arkadaşları da gönderebiliyoruz. Bu arkadaşların da bütün masraflarını da biz karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.