enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tırnaklarında Oje Değil, Yağ Pas Var

Tırnaklarında Oje Değil, Yağ Pas Var
11.03.2017
116
A+
A-

Edirne’de lastik montajı ve satışı yapan kadın adeta erkeklere meydan okuyor.

 Edirne’de lastik montajı ve satışı yapan kadın adeta erkeklere meydan okuyor. 25 yılından beri lastik sektöründe çalışan kadın üniversite mezunu olduğunu, işini çok sevdiğini söyledi.

İş hayatına lastik servisinde sekreter olarak başlayan 40 yaşındaki Remziye Şahin Cankıran, montaja merak saldıktan sonra kendi dükkanını açarak daha çok erkeklerin uğrak yeri olan dükkanında sabahtan akşama kadar evine para götürmek için çalışıyor.

Lastik sektöründe kendini kanıtlayan Remziye Şahin Cankıran, işini çok sevdiğini belirtti. Edirne’de 1992 yılından beri lastik sektöründe çalıştığını dile getiren Cankıran, ” Halkla İlişkiler Bölümü mezunuyum. Evliyim ve iki çocuğum var. İşimi 1992 yılından bu yana sürdürüyorum. Bana göre ne iş yaptığınız değil işinizi severek yapmanız önemli. İşi sevdiğimden herhalde meslek olarak edindim. 1992 yılından itibaren yapıyorum. Edirne’de en eski lastik satıcısıyım” dedi.

Eskiden serviste çalışan erkeklere lastik takma ve sökmede yardım ettiğini dile getiren Cankıran, “Şu anda eleman yetiştiriyoruz. Elemanlarımız yapıyor bu işi. Lastik işi zevkli bir iş. Ama zor bir iş. Bir bayanın yapması bazen müşterilere farklı geliyor. Bana göre artı yazıyor çünkü genelde araç kullanıcıları erkek olduğu için maalesef erkek egomanyası olan bir toplumuz sizden daha çok bildiğini sanıyorlar. Onlardan daha çok bildiğiniz zaman ister istemez size daha saygılı yaklaşıyorlar. Edirne’de tek bayan oto lastikçisi benim. Sektörümüzde bayan çalışanlar var ama daha çok sekreter, ön muhasebe. Birebir müşteri ile muhatap olup satış konusunda tek bayan benim” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.