enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Trakyakent Alpullu Şeker Fabrikası İçin Alpullu’da Toplandı

Trakyakent Alpullu Şeker Fabrikası İçin Alpullu’da Toplandı
16.03.2018
127
A+
A-

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi konusunu görüşmek üzere Alpullu’da Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirdi.

Alpullu Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Bölgesi’nde görev yapan belediye başkanları, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantıda öncelikli olarak, Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi kararında vazgeçilmesinin sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda devam eden davaların sonuçlanması beklenecek. Ancak özelleştirilme kararı uygulamaya geçirilirse, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği Alpullu Şeker Fabrikası’na talip olacak.

“EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ ALPULLU ŞEKER FABRİKASI’NIN ÖZELLEŞTİRİLMEMESİDİR”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz Alpullu olayına hiçbir zaman siyasi bir gözle bakmadık. En büyük dileğimiz; Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmemesidir. Ama özelleşmesi gündeme geldiyse, biz de TRAKYAKENT Belediyeleri olarak, Alpullu Şeker Fabrikası’na talip olacağız. Konunun sonuca bağlanması için 6 kişilik bir komisyon kurmuştuk benim başkanlığımda. Bugün konuyu daha detaylı görüşebilmek adına burada toplandık. Bizim asıl amacımız; buranın özelleştirilmesini engellemektir. Süreç işliyor. Mahkemeye yapılan müracaatlar var. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirse, Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleşmesi engellenmiş olur. Dolayısıyla sorun da ortadan kalkar. Ancak aksi bir karar çıkarsa TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, Alpullu Şeker Fabrikası’na talip olacağız. Özelleştirmenin doğuracağı sonuçları en yakından bilen bir belediye başkanı olarak, Ata’mızın mirasına sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Özelleşme kimseye en küçük fayda sağlamayacaktır. Buranın özelleştirilmesi, hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz anlamda etkileyecektir. Bunun olmaması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından diğer katılımcılar da konu hakkında görüş belirtti. Toplantıda Başkan Albayrak öncülüğünde Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez’in yer alacağı bir komisyon kurulması, bu komisyonun Alpullu Şeker Fabrikası konusunda yapılabilecekleri incelemesi kararı alındı. Ayrıca TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’ne yetki verilmesi ve birlik şirketinin tek başına veya ortaklı olarak ihaleye girmesi kararı alındı. Toplantının ardından katılımcılar Alpullu Şeker Fabrikası’nın önünde toplu fotoğraf çekildi.

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği, Alpullu Şeker Fabrikası konusunu görüşmek üzere 13 Nisan’da Tekirdağ’da tekrardan bir araya gelecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.