enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Türk Basketbolunun Efsanesi Aydın Örs’e Büyük Onur

Türk Basketbolunun Efsanesi Aydın Örs’e Büyük Onur
04.04.2017
122
A+
A-

29 yıllık antrenörlük kariyerine tam 20 kupa sığdıran ve basketbol tarihine ülkemize Avrupa Kupası kazandıran ilk teknik adam olarak geçen Aydın Örs’ün isminin Beylikdüzü Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı spor salonuna verileceği açıklandı.

 29 yıllık antrenörlük kariyerine tam 20 kupa sığdıran ve basketbol tarihine ülkemize Avrupa Kupası kazandıran ilk teknik adam olarak geçen Aydın Örs’ün isminin Beylikdüzü Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı spor salonuna verileceği açıklandı. Böylelikle Aydın Örs’ün ismi ilk kez bir mekana verilmiş olacak.

Eski bir sporcu olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Eğitim Vadisi’nde yapılan ve kısa bir süre sonra hizmete girmesi planlanan bu kapalı spor salonunun adının Aydın Örs Spor Salonu olmasını kararlaştırdıklarını söyledi. A Milli Takımla 32. Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ülkemize gümüş madalya ve Avrupa Koraç Kupası’nı kazandırarak basketbolda Avrupa Kupası kazandıran ilk antrenör olarak tarihe geçen Aydın Örs isminin Türk spor tarihine altın harflerle yazdırdı.

Başkan İmamoğlu, “Bizlerin önemli bir görevi de başarılarıyla bu ülkenin adını dünyaya duyuran sporun kalkınmasını sağlayan bu insanları onurlandırmaktır. Onlar örnek insanlardır. Aydın hoca gençlerimizin örnek alacağı bir kişilik, bir sporcu.” diye konuştu. Aydın Örs ise bu incelikten dolayı Belediye Başkanı ve yönetimine teşekkür ederek, “Mekana adımın verilecek olması beni onurlandırdı.” dedi.

İçinde çok amaçlı spor salonu olan kapalı basketbol salonunun bir katı da Yaşar Acar Fen Lisesi öğrenci yurdu olarak kullanılacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.