enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3143
EURO
35,1060
ALTIN
2.290,78
BIST
9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Işıklar: “Fenerbahçe Üniversitesi yıldız gibi parlayacak”

Işıklar: “Fenerbahçe Üniversitesi yıldız gibi parlayacak”
04.06.2018
125
A+
A-

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Genel Kuruluna katılarak söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Fenerbahçe Kulübü Üniversite projesini tasarlayıp, Silivri’de hayata geçiren yönetimi kutluyorum” derken, “Türkiye üniversiteleri arasında yıldız gibi parlayacak bir oluşumda emeği geçenleri canı gönülden kutluyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

2 Haziran 2018 Cumartesi günü Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Genel Kurulu’nda, delegelere Fenerbahçe Üniversitesi konusunda bilgi verdi.

“Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Genel Kurulu’nda takımına gönül verenlerle bir araya geldik. Türkiye’nin en büyük marka değerlerinden biri olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nü yönetmeye talip olan tüm başkan adaylarına başarılar diliyorum” diyen Işıklar, kürsüye çıkarak Selimpaşa’da bu dönem eğitim hayatına başlayacak olan Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili süreci şöyle değerlendirdi:

“SPORCULARIMIZ ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLININ YANI SIRA BİLGİLİ DE OLACAK”

“Böyle bir üniversitenin ne anlamı var onu anlatarak sözlerime başlamak istiyorum. Büyük Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severime bir şey daha ilave edeceğiz; bilgili olanını… Fenerbahçe Spor Kulübü diyoruz… Adı üzerinde sadece futboldan ibaret olmaması ayrı bir önem arz ediyor.

“SKORUNUN DIŞINDA SPOR BİLİM VE EVRİMLE YOĞRULACAK”

Fenerbahçe’yi hafta sonu oynanan maçların sonucuna odaklı bir kulüp olmaktan çıkartıp dünyanın konuştuğu 4.0 bilimsel devrimler, bilimsel evrimlerin yanı sıra ülkemizin, sporun geleceğini, akılla, bilimle, çağdaş bir kültür olarak, ülkemizin ekonomik kalkınmasında, insan unsurunun bilimle, sporla yoğrularak çağdaş bir medeniyete taşınmasına hazırlanıyoruz.

“BİR SPOR KULÜBÜNÜN BİLİMSEL AKLI ÖNE KOYMASI ÇOK SAYGIDEĞER”

Bilimsel bir aklı öne koymak için bir spor kulübünün bununla ilgili girişimde bulunması çok saygıdeğer, çok önemli bir davranış. Maalesef gündemde bu ıskalandı, sözünü ettiğim şey Aziz Başkanın vizyonudur. Bir çok yerde söylüyorum; bilginiz olabilir, paranız da olabilir ama hayal gücünüz yoksa, hayallerinizin peşinden koşacak cesaretiniz de yoksa bu büyük bir eksik olarak kalıyor.

Ben bu yönetimin müthiş bir hayal gücü olduğunu gördüm. Bilimsel, geleceğe uzanan, ileri teknoloji ile donanmış, sportif altyapısını yetiştirebilecek, spor sağlığı gibi tematik bir üniversite kurulmasını büyük bir hayranlıkla alkışlıyorum.

İlk defa bir spor kulübü geleceği düşünerek, ülkemizin kalkınmasında, spor değerlerinin geliştirilmesine üniversite kurarak karşılık verilmesini düşündü. Tematik, bütün fakülteleri sporun gelişimini destekleyen bu üniversite projesi kamuoyunda yetirince değerlendirilmedi.

Türkiye üniversiteleri arasında yıldız gibi parlayacak bir oluşuma imza atıyoruz. 84 bin m2’lik alanla başlayıp, teknoparkını da kuracağız. Arge merkezleri oluşturacağız. Böyle bir vizyonu Silivri ile başlatan yönetimini kutluyorum, başarılar diliyorum.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.