enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Marmara Depremi’nin 17. Yılında Yaşamını Yitiren Vatandaşlar Avcılar’da Anıldı

Marmara Depremi’nin 17. Yılında Yaşamını Yitiren Vatandaşlar Avcılar’da Anıldı
18.08.2016
111
A+
A-

Avcılar Belediyesi ile CHP İstanbul İl Başkanlığı Afet ve Deprem Komisyonu, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremin 17. Yılında “Afet Bilinci” paneli ve “Anma Töreni” düzenledi.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Afet Bilinci paneli öncesi kokteyl düzenlendi. Kokteylin ardından tiyatro salonunda gerçekleşen panele, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, yer bilimci Prof.Dr. Haluk Eyidoğan ile Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, AKUT kurucu üyelerinden Nasuh Mahruki, Jeolog Esen Arpat, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık, CHP İl Başkan Yardımcısı Ufuk Özdündar katıldı.

CHP İl Başkan Yardımcısı Ufuk Özdündar’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, depremde kadının önemi, 17 Ağustos 1999 depreminden bugüne kadar ülkemizde alınan önlemler ve kentsel dönüşüm konuları konuşuldu.

“Kentsel Dönüşüm İçin Atatürk’ün İzinden Gidiyoruz”

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Avcılar’da bir afet kültürü oluşturmak üzere her ayın son pazartesi günü, Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri ( ABAG ) adı altında toplantılarımızı düzenliyoruz. Avcılar’ın bir sloganı var, depremin ne zaman ve kaç şiddetinde olacağı değil, bizim ne kadar hazırlıklı olacağımız önemli!  Avcılar’ın güvenli bir yapıya dönüşmesi için göreve gelir gelmez çalışmalarımıza başladık. Toplumun sorunu ne ise, o yönde kurumsal yapılarını oluşturduk. Kadın sorunu vardı Kadın Müdürlüğünü kurduk, sporla ve sanatla ilgilenilmesi gerekiyordu konservatuar kurduk,  spor okullarımızda uzman eğitmenler eşliğinde eğitim veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmış olduğu işlerde, kurumsallaştırarak ve akademikleştirerek gitmiş olduğunu görüyoruz. Onun için bizde Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek, Kentsel Dönüşümü kurumsallaştırmak adına müdürlüğünü kurduk. Avcılar’da olası bir afet durumu sonrası hayatı ne kadar hızlı normalleştirebiliriz bunların planını yapıyoruz. Toplanma yerlerinden süresiz enerjili akıllı direklere,  toplanma alanlarında yiyecek ve barınakların hazır bulundurulmasından olası bir afet durumunda Avcılar ‘da yaşayan engelli bir vatandaşımızı kimin kurtaracağına kadar, hesaplarımızı yapıyoruz. Avcılar denilince akla ilk deprem değil, Japonya gibi depremle nasıl başa çıkıldığını gösteren şehir gelecektir” dedi.

Ellerde Karanfiller Yüreklerde Aynı Hüzün

Panelden sonra katılımcılar ve afet mücadele ekipleri, ellerinde meşaleler ve karanfiller eşliğinde Marmara Caddesi’nde yürüdü. Gönüllü kurtarma görevlilerinin sık sık düdük çalarak ve ‘Sesimi duyan var mı’ diye bağırdığı yürüyüş, 1999 Ağustos depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımız adına yaptırılan Deprem Anıtı’nın önünde sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, depremin acısını yakından hissettiklerini, benzer acıların yaşanmaması için herkesi her ayın son pazartesi günü yaptıkları Afet Gönüllüleri Toplantısı’na katılmaya davet etti. Anma törenine katılanlar anıta birer karanfil bıraktı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.