enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yılın değil yüzyılın annesi ”Sadet Civil”

Yılın değil yüzyılın annesi ”Sadet Civil”
A+
A-

Küçükçekmece’de yaşayan 4 çocuğunun 4’ü de engelli olan fedakar anne Sadet Civil, Küçükçekmece Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi.

Yaşamını çocuklarına adayan, onlara hem anne hem baba olan, şeker hastası Sadet Civil’in tek başına verdiği yaşam mücadelesi ve çocuklarına olan bağlılığı herkese örnek teşkil ediyor.

Yaşları 24 ile 35 arasında değişen 4 engelli çocuğuna gözü gibi bakan,  tüm zorluklara rağmen kendisini yaşama bağlayan evlatlarına nefes olan anne Sadet Civil’in fedakarlık hikayesi her insana hayat dersi verecek nitelikte…

GİTMEDİĞİMİZ DOKTOR KALMADI

10 yıl önce eşini kaybeden 58 yaşındaki anne Sadet Civil; “Çocuklarım 17-18 yaşlarına kadar sağlıklılardı. Oğlum Murat (32) ortaokula giderken, kızlarım Melek (35) ile Pınar (30) 18 yaşından sonra yatağa mahkum oldu.  En küçük kızım Dilek’te (24) 17 yaşından sonra  yürüme ve konuşma bozukluğu başladı o da kardeşlerini gördüğü için bunu hiç kabullenmek istemedi. Çok üzüldü ancak kabul etti. Gitmediğimiz doktor kalmadı. Akraba evliliğinden dolayı böyle olduğu söylendi. Çocuklarıma tek başıma bakıp mücadele ediyorum. Akrabalarımız hepsi uzakta, herkes kendi geçim derdinde. Allah’ın verdiğine razı geldik. Ondan ne gelirse başımız gözümüz üstüne” diye konuştu. Fedakar anne Sadet Civil çocuklarına  gözü gibi baktığını bütün gününün onların tüm ihtiyaçlarını karşılamakla geçtiğini belirterek, çocuklarını bırakıp bir yere gitmekte zorlandığını dile getirdi.

DEVLETİMİZ BİZE SAHİP ÇIKTI

Devletin kendilerine sahip çıktığını ve engelli çocukları için maaş aldığını belirten Sadet Civil, “Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’den de Allah razı olsun. Bizim her eksiğimizi karşılıyorlar” dedi. Annelerinin tüm zorluklara rağmen kendisine ve kardeşlerine çok iyi baktığını ifade eden ailenin ilk çocuğu olan Melek Civil(35), “ Annemin, anneler gününü kutluyorum. Allah ondan razı olsun. O olmasaydı bize kim bakar ki?” diyerek anne sevgisinin yerini hiçbir şeyin tutmadığının altını çizdi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ 

Hayatını çocuklarına adayan Sadet Civil’i yılın annesi olarak seçtiklerini belirten  Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Sadet Hanım, yılın annesi ödülünü fazlasıyla hak ediyor. 4 engelli evladına  yıllarca tüm zorluklarına rağmen bakarak onlara nefes olan Sadet Hanım yılın değil yüzyılın annesi olarak bütün övgüleri hak ediyor.  Devletimiz kendilerine maaş bağlamış, belediye olarak biz de hem daim yanındayız. Sadet annemizin bu imtihanını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Başta Sadet annemiz olmak üzere tüm annelerimizin, anneler gününü tebrik ediyorum” dedi.  Civil ailesini ziyaret eden Başkan Temel Karadeniz ve eşi Nilgün Karadeniz tarafından Sadet Civil’e “Yılın Değil, Yüzyılın Annesi” imzalı plaket ve çiçek takdim etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.