enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

5. GELENEKSEL GAZİANTEP GÜNLERİ BEYLİKDÜZÜ’NDE BAŞLADI

5. GELENEKSEL GAZİANTEP GÜNLERİ BEYLİKDÜZÜ’NDE BAŞLADI
26.09.2016
121
A+
A-

Beylikdüzü 5. Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri, Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği işbirliği ile Büyükşehir Mahallesi Eski Beylik Pazarı alanında başladı. 22 – 25 Eylül tarihlerinde devam edecek etkinliğin resmi açılışını ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve dernek başkanları gerçekleştirdi. İmamoğlu, “Gaziantep’in mutfak zenginliğinin Beylikdüzü’nde İstanbullularla buluşuyor olmasının onuru yaşıyoruz” dedi.

UNESCO’nun dünya gastronomi kentleri listesine giren Gaziantep’in mutfak kültürü ve el sanatlarının tanıtıldığı 5’inci Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri Beylikdüzü’ndeki eski Beylik Pazarı alanında başladı. Açılışa, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği Başkanı Fahri Öztütüncü, Gaziantepli iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bütün standları gezen ve esnaflarla sohbet eden İmamoğlu, bölgenin eşsiz lezzetlerinden de tattı.

“Gaziantep kültürünü yaşatmanın onurunu taşıyoruz”

Başkan İmamoğlu açılışta yaptığı konuşmada toplumun güzel buluşmalara, kol kola, yan yana olmaya ihtiyacı olduğunu, bunu sağlamada vazifenin kendilerine düştüğünü ve takdir-e şayan etkinlik için derneği tebrik ettiğini belirtti. Bu toprakların değeri olan Gaziantep’in mutfak zenginliğinin Beylikdüzü’nde İstanbullularla buluşuyor olmasının onuru yaşadıklarını da ekleyen İmamoğlu, “Bu etkinlikte Gaziantep’in mutfağı, yaşam biçimi, tematik özellikleri de sunuluyor. Bütün illere, hemşehri derneklerine bu anlamda yer açmak istediğimizi ifade ediyoruz. Farklı yörelerin, farklı kimlikleri ve geleneklerini gösterecekleri buluşmaları Beylikdüzü’nde yapmak isteriz.” dedi.

“İstanbul çok mozaik bir yapıya sahip”

Önemli mesajlar da veren İmamoğlu, “Türkiye bir bütün. İstanbul bu bütünün önemli bir parçası. Beylikdüzü de bunun önemli bir parçası. Ama şunu bilmeliyiz ki İstanbul aslında bir Türkiye, herkes burada, çok mozaik bir yapıya sahip. Bu yönüyle Beylikdüzü ya da İstanbul’da yapılan bu aktiviteler ayrışmaya değil, buluşmalara vesile olmalı. İnsanların şuralı buralı değil, tam aksine bir arada kalarak bütün geleneklerin yaşatıldığı bir kültürün parçası olduğumuz mesajını vermeliyiz. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 5. Buluşmamız hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

“Gaziantep’te yaklaşık 500 yemek çeşidimiz var”

Buluşmanın amacının Gaziantep’in lezzetlerinin ve el sanatlarının tanıtılması olduğunu söyleyen İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği Başkanı Fahri Tütüncü, “Gaziantep’te yaklaşık 500 yemek çeşidimiz var, bu dünyada hatırı sayılır bir orandır. Gaziantep’i gelin tanıyın, Gaziantep’i tadın bu lezzetleri yaşayın ondan sonra bu merakınızı Gaziantep’e giderek giderin” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.