enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5872
EURO
34,8439
ALTIN
2.499,17
BIST
9.658,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

LEVENT GÜLTEKİN SİLİVRİ’DEYDİ

LEVENT GÜLTEKİN SİLİVRİ’DEYDİ
21.01.2019
126
A+
A-

Gazeteci- Yazar Levent Gültekin “Toplumsal Bütünleşme” konulu söyleşi ile Silivri Belediyesi Ocak Ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Silivrililerle buluştu. Silivri Belediyesi, Ocak Ayı kültür sanat etkinlikleri devam ediyor.

Tiyatrodan söyleşiye birçok farklı etkinliğin yer aldığı etkinlik takvimi kapsamında Gazeteci- Yazar Levent Gültekin Silivrililer ile buluştu. Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen “Toplumsal Bütünleşme” konulu söyleşiye, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve birçok Silivrili yoğun katılım gösterdi.

 

GÜLTEKİN: “TÜRKİYE KENDİ BİZ’İNİ OLUŞTURAMADI”

Gazeteci -Yazar Levent Gültekin, söyleşisinde şu ifadelere yer verdi: “Bizim Türkiye olarak esas sorunumuz; sorunların kaynağına bakmıyoruz. Toplumumuzda iktidarın dışında kalanlar öteki olarak adlandırılıyor. Gelişmiş ülkelerde insan olmaktır esas olan. İyi bir mühendis, doktor, ressam, akademisyenseniz kıymet görürsünüz. Kimliğe, kıyafete, yaşam tarzına bakmadan ürettiğine, liyakatine, nasıl bir insan olduğuna bakarlar. Biz de iktidara gelen kendinden olanı kayırdığı için biz iyi mühendis veya doktor olmak yerine; iktidarda kim varsa ondan olmak için çabaladık. Mesela iktidarda Atatürkçüler varsa benim iş bulmam için Atatürkçü olmam gerekiyordu, iyi bir hâkim olmama gerek yoktu. Kimimiz kürt oldu, kimimiz ülkücü oldu, ama hepimiz insan olmayı ıskaladık. Sonunda gerçekten insan olamamış, travmaları olan, acıları olan, dışlanmış sadece var olma savaşı verenler haline geldik. Bütün aleviler iyi insanlardır, bütün dindarlar namuslu insanlardır diyemeyiz, içlerinde her türden insanlar vardır. Sorun şu; Türkiye neden bir türlü kendi bizini yaratamıyor? Türkiye’nin 100 yıldır temel sorunu kendi bizini oluşturamadı, biz denildiğinde herkes kendini kastediyor. O küçük biz grupları, iktidarı ele geçirdiğinde öbürlerine hayatı zehir ediyor. Toplumun yarısının enerjisini, kalkınma için gerekli olan, çalışacak, üretecek, duygu birliği olan kişilerini görmezden geliyor. Peki, kendimizi neyin parçası olarak göreceğiz? Ben bu ülkenin evladı olan herkesle bir parçayım. Biz bu ülkenin evladı olarak bir biziz, tek ortak paydamız bu. Bugün haksızlığa maruz kalanlar yarın iktidara geldiğinde yine sizlere hayatı zehir ederler.” Soru yanıt şeklinde devam eden söyleşi sonunda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yeni konjektürü çok iyi yorumladığını ifade ettiği Levent Gültekin’e katılımları için teşekkür ederek kitabını imzalattı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.