enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5816
EURO
34,8086
ALTIN
2.513,14
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

PARTAL 3 MAHALLEYİ ZİYARET ETTİ

PARTAL  3 MAHALLEYİ ZİYARET ETTİ
28.12.2018
106
A+
A-

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Sorunların yerinde görülüp, çözüm yollarının belirlenmesi ve Kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla, Silivri Küçüksinekli, Kurfallı ve Bekirli Mahallerini ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi.

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Sorunların yerinde görülüp, çözüm yollarının belirlenmesi ve Kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla, Silivri Küçüksinekli, Kurfallı ve Bekirli Mahallerini ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi. Mahallede yaşayan vatandaşların talep ve isteklerinin alındığı toplantıda, devam eden yatırımlar ve Kurumların çalışması hakkında değerlendirmeler yapıldı.

 

Toplantıya Kaymakamı Sayın Ali Partal, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Kurum Müdürleri ve Amirleriyle birlikte Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Küçüksinekli mahallesinde gerçekleşen toplantıda vatandaşların genel olarak talepleri şu şekilde oldu.

Tren yolunun yapıldığı esnada konteynırlarla getirilen toprakların yol kenarına bırakıldığı bu toprakların görüntü kirliliği yarattığı bunların alınması ile alakalı, atık su alt yapısı tamamlanan mahallenin atık su arıtma tesisinin yapılacağı yerin belirlendiği, projenin hazırlandığı bilgisi verildi. 2019 yılında mahallenin içinde değişmesi gereken elektrik direkleri ile alakalı görüşmelerin olduğu en kısa sürede çalışmaların başlatılacağı, Silivri genelinde 80 adet büyük direğin kaldırıldığı, mahallede de bu çalışmaların devam ettiği, hava muhalefetinden dolayı çalışmaların yavaşladığı en kısa sürede tamamlanacağı bilgisi verildi.

 

Kurfallı Mahallesinde İSKİ’nin düzenlemelerinin ardından mangallardan kokunun geldiği, asfaltlama çalışmalarının eksik kaldığı talebi oldu. Elektrik okumaları için 3-4 ayda bir gelindiği emekli maaşı alan kişilerin maddi olarak zorluk çektiği bilgisi verildi. Korunaklı durakların olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar aynı zamanda köyde bulunan camiinin eksikleri olduğu lojman’ın tadilat görmesi gerektiğinin altını çizdi. Kuzey Marmara Otoyolunun Alipaşa bölgesinden geçtiği yerlerde parsellemenin olmadığı bundan dolayı da vatandaşların destekleme ve yardım alamadıklarının vurgusu yapıldı.

 

Bekirli Mahallesinde, gerekli tadilat ve tamir işlerinin gerçekleştiğini şuanda mahalle ile alakalı çalışmalarda sona gelindiği bilgisi verildi. Vatandaşlar, yapılan çalışmalarla ilgili teşekkür etti. Tren istasyonunun girişinde açıkta bir doğalgaz hattının bulunduğunun bilgisini veren vatandaşlar, aynı zamanda eski caminin anıtlar kuruluna bağlı olduğunu burasının tadilat çalışmasının olması gerektiğini vurguladı. İSKİ’nin son çalışmasından kalan malzemelerin olduğu bunların kaldırılması talebi oldu. Mahallede genelde yaşlı nüfusun olduğunu vurgulayan vatandaşlar, sağlık ocağına gidip ilaç yazdırma konusunda zorluk yaşadıklarını kendilerine bağlı doktorlarının kısa süreli aralıklarla gelebilmelerini istedi.

 

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Yarım günde 3 Mahalle ziyareti gerçekleştirerek talepleri dinledi. Yapılan çalışmaların takibini gerçekleştiren Partal, talep edilen çalışmalarla ilgili de süreci takip edeceğinin vurgusunu yaptı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.