enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İZSİZ İTO SEÇİMLERİNE DAMGA VURDU

11.04.2018
174
A+
A-

Türkiye’nin en büyük ticaret odası İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Meslek Komitesi ve Meclis üyesi seçimleri tamamlandı. İstanbul Fuar Merkezi’nin 9, 10 ve 11 numaralı salonlarında kurulan 154 sandıkta, 261’i Meclis üyesi olmak üzere 603 üyenin seçimi için oy kullanıldı. Özelikle bölgemizin önemli iş adamı Seyithan İzsiz’in Emlak Müşavirleri Meslek Komitesinde İş adamları, STK Başkanları ve Muhtarlarla gerçekleştirdiği özverili çalışması, alınan başarılı sonucun neticesinin sağlanmasında etkili oldu.

4 yıl boyunca görev yapacak komitede Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı, IB Ege Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bozan, , Piramit Gayrimenkul’den Resul Dizeci meclis üyesi olarak seçildi.

EMLAK KOMİTESİ’NE İZSİZ DAMGA VURDU
9 Nisan’da gerçekleşen İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde, yaklaşık 8 bin üyelisi bulunan, 21 numaralı Emlak Müşavirleri Meslek Komitesinde asil ve yedek üyeler belli oldu. Üç ayrı listenin yarıştığı seçimleri, 291 oy alan ve turuncu listede yer alan yerel sektör temsilcileri kazandı. 4 yıl boyunca görev yapacak komitede Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı, IB Ege Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bozan, , Piramit Gayrimenkul’den Resul Dizeci meclis üyesi olarak seçildi. Komitede yer alan diğer üyeler ise, Muharrem Hakan Çölmekçi, Lale Aykanat, Fuar Yapı’dan Cahit Kılıç ve İzsiz Yapı’dan Yaşar İzsiz ve Ortadoğu Emlak’dan Ahmet Kalay oldu.

“MESLEKTAŞLARIMIZ İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”
Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz ise “İstanbul Ticaret Odası gibi mesleğimizin tacirlik boyutunda temsil edildiği bu önemli kurumda tüm meslektaşlarımızın güvenoyunu alarak seçilmiş olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Öncelikle bu nedenle bütün meslektaşlarımıza teşekkür ederim. Bu görevde gerçekleştireceğimiz her çalışma, bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalar gibi kolektif, dayanışma içinde, çok sesli ve uyumlu bir çalışma olacaktır. Amacımız tüm meslektaşlarımızı kucaklayan çalışmalar yapmak ve mesleğimizi gelecek kuşaklara itibarlı, donanımlı bir meslek olarak bırakmamız yolunda önemli adımlar atılmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“EN YOĞUN KATILIM SAĞLANAN SEÇİM OLDU”
İzsiz, “Şimdiye kadar en yoğun katılımın sağlandığı ve demokratik bir havada geçen komite seçimlerimizin tüm üyelerimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Her seçim bir bayrak yarışıdır. Yarışı kim önde tamamlarsa tamamlasın önemli olan mesleğimiz için hep birlikte, dayanışma halinde çalışmaktır” dedi.

“MÜKTESİP HAKLAR DEVAM ETMELİ”
Vergi konusuna el atacaklarını belirten İzsiz, “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağına ilk gündem maddemiz olacak. Bu ay sonu yapılacak olan çalıştay için çalışmalara başladık. Emlakçılığın zaten var olan bir meslek olması nedeni ile mevcut durumda emlak faaliyetini yapan, vergi mükellefi olan, oda kaydı bulunan kişiler için başka ek koşullar getirilmemesini arzu ediyoruz. Müktesep haklar devam etmeli” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR YEMEĞİ DÜZENLEDİ
İTO seçimi sonrasında kendilerine destek veren İTO üyelerine, STK başkanlarına ve Mahalle Muhtarlarıyla yemekte bir araya gelen ve önemli açıklamalar yapan İzsiz, Vefa duygusunu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. 41 yaşında bir kardeşinizim. İTO’da başkan adaylığına Cumhurbaşkanımız tarafından aday gösterilen sevgili abim Şekip Avdagiç destekleyeceğiz. Çok kaliteli ve güzel bir insandır. İleride biz neden İTO çatısı içerisinde farklı görevler üstlenmeyelim. Sık sık benden bilgi almak isteyen, görüşlerini bildiren herkesin bu yapı içerisinde yer almasını sağlayacağım. Ben paylaşmayı seven bir insanım. Bizim komitemizde 9 asil 9 yedek olmak üzere 18 kişi yer alıyor. Yani 18 kaliteli firma. Bu arkadaşlarımızın birçok komitede yer almasını sağlamak için çabalayacağım. Kendi şirketimin yetkilerini onlara vermek suretiyle etkili konumlarda olmalarına olanak sağlayacağım. Aynı kardeşlerimizin masanın etrafında diğer kardeşlerimize kendi şirketlerininde belki daha kısa dönem olsa dahi yetki devri yapmaları suretiyle komitelerde yer almalarını sağlayacağım. Bunu hep birlikte başaracağız’ dedi.

YENİ BAŞKAN 14 NİSAN’DA BELLİ OLACAK
Sonuçların kesinleşmesiyle birlikte, bir sonraki aşama için seçim sandıkları bu kez 14 Nisan Cumartesi günü saat 13.00 ile 17.00 arasında kurulacak.
Mazbatalarını alan Oda Meclis Üyeleri, İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve TOBB delegelerini seçecek. Ardından yapılacak bir seçimle de İTO Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.

HABER : Emin BEYAZ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.