enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de Adli Yıl Açılış Töreni Yapıldı

Silivri’de Adli Yıl Açılış Töreni Yapıldı
04.09.2018
121
A+
A-

Yeni Adli Yargı yılı açılışı Silivri Adliye Sarayının zemin katında yapılan törenle başladı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan adli yardı yılı açılış töreninde konuşan Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir ;”2018-2019 adli yılının ülkemiz, milletimiz ve adalet teşkilatımız için hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. Başsavcı Demir sözleri şöyle sürdürdü; “Malazgirt’in, Çanakkale’nin, Kurtuluş Savaşının, Dumlupınar’ın ve son yıllardaki terörle mücadelenin sayısız destanlarını yazan kahramanların hikayeleri ile büyüyen gençlerimiz 15 Temmuz’da kendi destanını yazdı, Daha önceki tarihlerde kalan destanları Türk halkı bizzat 15 Temmuzda aynı destanı yaşadı ve yazdı. Bizler 80 milyon ile tek milletiz, tek bayrağımız ve tek vatanımız var ve de tek devletimiz var.”

 

“Yabancı misyonların maşa olarak kullandıkları hain terör örgütü FETÖ 40 yıllık emellerinin sonunda yüce Türk Halkının birlik ve beraberlik ile savunmasında hüsrana uğradılar. 249 şehidimizin, 174’ü sivil vatandaşlarımızından oluşmaktadır. Ayrıca 2200 gazimizin çoğunluğu da yine sivil vatandaşlardan oluşmaktadır. Yaşları 13-14’ten 70 yaşına kadar, işçi, memur, öğretmen, öğrenci, imam,marangoz, garson, mühendis ve diğer meslek mensupları bu vatan için kendilerini feda ettiler. Çanakkale destanındaki gibi kimi bekar, kimi nişanlı, kimi Yozgatlı, kimi Diyarbakırlı, kimi Konyalı… Çanakkale şehitliğinde mezar taşlarında da Türkiye’nin her yerinde ve her yaşından şehitlerin isimleri yazılıdır. Hepsinin tek gayesi vardı, Allah rızası için vatan için feda olmak, kurutuluş savaşında büyük başarı sağlayan devletimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, görevleri başında şehit olan başta M. Selim KİRAZ savcımız,diğer meslektaşlarımız ve güvenlik görevlilerimizi hayırla yad etmeden geçemeyeceğim. Allah rahmet etsin mekanları cennet olsun.”

“Son yıllarda hain terör gurupları farklı isim altında ve aynı amaçla birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışmaktadırlar, PKK, FETÖ, DAEŞ ve diğerleri… Birlik ve beraberlikle her zaman bunları bozguna uğratmıştır. Sanal ekonomik saldırılar da 15 Temmuz’un devamıdır. Bu da başarısız olmaya mahkumdur.”

“Değerli konuklar, kıymetli meslektaşlar, gecikmiş adalet, adalet değildir deriz. Adalet mülkün temelidir deriz. Hızla gelişen teknoloji ve türeyen suç tiplerine karşı donanımlı ve hazırlıklı olmamız gerekiyor, uluslararası siber suçları ve dolandırıcılık suçları tüm dünyayı tehdit eder vaziyettedir. 13-14 yaşındaki genç hackerler 10 sene sonraki bu suçların baş aktörleri olabilir, onun için devlet olarak gerekli önlemler yanında gerekli eğitimleri hakim, savcı, kolluk kuvvetleri ve adliye çalışanlarına verme zorunluluğumuz bulunmaktadır.”
“Güvenlik özgürlük hak ve adaletin en güçlü teminatının hızlı ve etkin işleyen yargı sistemidir. Son yıllarda yapılan yeni adliye saraylarıve yapılan yargı reformları ile hukukun üstünlüğünün gerekli sonuca ulaşması için yapılmıştır. Bizler daima hukukun üstünlüğünden yana tavır almak zorundayız. Adalet devletin temelidir. Sağlam temelle devlet ayakta kalır.”

“Bizler, ülkenin ve milletin birliğini, dirliğini, bekasını gaye edinen adil bir şekilde hüküm veren, gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız bir yargının işleyişini güçlendirme konusunda kararlı olmalıyız. Gücümüzü milletten almalıyız. Tarafların kim ya da neci olduğuna bakılmaksızın sadece adaletin tecellisi için çalışmak gibi kutsal bir misyonu üstlenmekteyiz. Ülkemizin bir çok köşesinde fedakarca çalışan hakim, savcı, avukatlarımız ile adalet sisteminde görev yapan tüm yargı çalışanlarını tebrik eder, görevlerinde başarılar dilerim.”

Kaynak: SHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.