enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5098
EURO
34,9316
ALTIN
2.439,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ’DE BİNLERİN CUMHURİYET COŞKUSU

SİLİVRİ’DE BİNLERİN CUMHURİYET COŞKUSU
30.10.2018
127
A+
A-

Binlerce Silivrilinin katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü’nde ellerde bayraklar, dillerde marşlarla cumhuriyet coşkusu meydanlara taştı.

Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 95. yıldönümü kutlamaları kapsamında Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ile bayram coşkuyla kutlandı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın önderlik ettiği yürüyüşte binlerce Silivrili, Silivri Belediyesi önünde toplanarak, açılan dev bayrak eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Yürüyüşe CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernekler, spor kulüpleri, muhtarlar ve binlerce Silivrili katıldı.

 

IŞIKLAR: “YÜZYILLAR BOYUNCA YAŞASIN CUMHURİYET ”

Başkan Işıklar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemin her karış toprağında; yüreğinde insan sevgisi, yüreğinde vatan sevgisi, yüreğinde toprak sevgisi taşıyan yürekler, cumhuriyet sizsiniz. Ayçiçek tarlalarında güne bakanlar, çay bahçelerinde çile dokuyanlar, Toroslar’da ateş yakanlar, pamuk ovalarında suya hasret yaşayanlar; cumhuriyet sizsiniz. Dağlarında, ovalarında, bahar görmüş dallarında; hasretle, sevgiyle, inançla, emek emek büyütüp 95 yaşına getirdiğimiz; bu şanlı, bu şerefli cumhuriyet, destanı bizde gizli olan bu hürriyet; anamızın ak sütü gibi helaldir bize. Yaşasın! Yaşasın! Yaşasın! Yüz yıllar boyunca yaşasın cumhuriyet! Biz ki bugün kızılcık şerbetini bal diye içerken, vatana ve millete hayırlı evlatlar büyütenleriz. Tarih bizi Antep’te Karayılan’dan Şahin Bey’den, Maraş’ta Sütçü İmam’dan, Erzurum’da Kara Fatma’dan, Artvin’de Arhavali İsmail’den, İzmir’de Hasan Tahsin’den, Aydın’da Yörük Ali Efe’den, Nazilli’de Demirci Mehmet Efe’den bilir. Tarih bizi 1919’un 23 Temmuz’unda Erzurum’dan yükselen o haykırıştan bilir. Yedi düvele “Vatan bir bütündür bölünemez!” diyenleriz biz. Erzurum’da yakılan hürriyet ateşini, hala yüreğinde taşıyan insanlarız biz. Tarih bizi 1919’un 4 Eylül’ünde Sivas’tan yükselen o haykırıştan bilir. Bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze, hürriyetimize tasallut eden cemi cümleye “ Ya istiklal ya ölüm” diyenleriz biz. Korku dağlarını bileğinde eriten, Arap atlarını özgürlüğe süren Avşarlarız, Kınıklarız, Kayılarız biz. Cümle etnik kökenleriyle bu toprakların insanlarıyız biz. Ve ardı ardına düşmüşken, İzmir, Uşak, Afyon ve Eskişehir; tüm vatan toprağında tek vücut, Afyon Ovası’nda “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz” diye yankılanan Gazi Mustafa Kemal’in sesiyiz biz. Gazi Mustafa Kemal’in neferleri, hürriyet için çarpışan Mehmetleriyiz biz. Türkiye’nin dört bir yanından ve Selanik’ten Filibe’den; umut için, ekmek için, aş için, hürriyet için, huzurlu bir yaşam için evladının, ülkesinin geleceği için Silivri’ye gelen ve burada yaşayan 250 bin kişiyiz bugün. Yaşama sırası bende diyen bebeğimiz, engin maviliklere açılan çocuklarımız, uzanabilse bulutları tutacak kadar yaşama direnci, sevinci ve gücü bulunan gençlerimiz, tecrübe ile donanmış abilerimiz ablalarımız hayat çınarlarımız. Kadınımız, erkeğimiz. Doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden Silivri’yi memleket yapmış hemşerilerim.

BİZ BİRBİRİMİZİN ÖTEKİSİ DEĞİL, TAMAMLAYANIYIZ

Hepimizin Silivrisinde, hepimizin belediyesini kurduk ve hepinizin belediye başkanı olarak söylüyorum; biz birbirimizin ötekisi değil, tamamlayanıyız. Topraksız tohum, bulutsuz yağmur, unsuz ekmek olabilir mi? Yeni bir umuda, ortak bir geleceğe, hepimizin yüreğini aynı anda çarptıran heyecanlara ihtiyacımız var. Küçük siyasi sularda ayrışmak, parçalanmak, düşmanlaşmak artık bitti. Derelerde yüzen teknelerin kaptanı olmaktansa, okyanuslara açılan gemilerin tayfası olacağız. Unutmayın sır gibi seversen eğer muradın gerçekleşir, tohum toprağa gizlenir ise yeşerir. Özgürlükçü, demokratik cumhuriyet hepimizin şemsiyesi, adalet, ahlak ve hakkaniyet yeni çimentomuz olacak. Üreterek bu topraklardan zenginlik fışkırtarak, küllerinden doğan Anka kuşu gibi geleceğe kanatlanacağız. Laik, demokratik cumhuriyeti kuran, çağımızın alkışladığı Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. “Solda, ilerdeydi Ali Onbaşı, kan içindeydi yüzü gözü bir süvari takımı geçti yanından dörtnala. Kaçanı kovalamıyordu yalnız, ulaşmak da istiyordu bir yerlere ve sadece kahretmiyor yaratıyordu da ve kılıçların, nalların, ellerin ve gözlerin pırıltısı ardarda çakan aydınlık bir bütündü. Ali Onbaşı bir şimşek hızıyla düşündü ve şu türküyü duydu: Dörtnala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu dâvet bizim. Yaşamak bir ağaç gibi hür ve tek ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim.” Değerli hemşerilerim cumhuriyetin tarihini yazan bizleriz. Bu yüzden cumhuriyet sizsiniz. Cumhuriyet biziz. Şimdi hep birlikte tekrar edelim; Ey büyük Atatürk, ne senden vazgeçeriz, ne eserinden..!” dedi.

BİNLERCE BAYRAK DAĞITILDI DEV BAYRAK AÇILDI

Söylenen marşlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşü’n de açılan dev bayrak büyük alkış aldı. Metrelerce uzunlukta olan dev bayrağı omuzlayan Silivrililer, hep bir ağızdan marşlar söyledi. Silivri Belediyesi tarafından dağıtılan bayraklarla, yürüyüşe marşlarla eşlik eden vatandaşlar evlerinin balkon ve camlarından da cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

ÖZGÜN’DEN CUMHURİYET COŞKUSUNDA KONSER

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programının finalinde ise sevilen sanatçı Özgün sahne aldı. Ünlü şarkıcı cumhuriyet coşkusunu birlikte kutlamak isteyen binlerce Silivrili için sevilen şarkılarını seslendirdi. Konser sonunda Özgün kendisini izlemeye gelen Silivrililerle birlikte bayrak sallayarak cumhuriyet şarkıları söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.