enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü Belediyesi Mor Bayrak İçin Çalışıyor

Beylikdüzü Belediyesi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi ile toplantıda buluştu. Komisyon üyeleri, kurulma amaçlarını ve yaptıkları çalışmalar ışığında izledikleri yolu konsey üyelerine raporlarla sundu

Beylikdüzü Belediyesi Mor Bayrak İçin Çalışıyor
13.01.2016
149
A+
A-

Kadının toplumdaki yerini daha da değerli kılmak için 2015 yılının ilk aylarından itibaren çalışmalarına başlayan Beylikdüzü Belediyesi, Avrupa yerel ve bölgesel yönetimlerinin yetkilerini ve ortaklıklarını vatandaşları için daha fazla eşitlik yaratmak üzere kullanma amacıyla Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Avrupa Şartı’nı imzaladı. Meclis kararlarıyla Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nu kurdu ve çalışmalarına başladı. Birçok çalışma gerçekleştiren komisyon, son olarak “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” başlığıyla Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi ile bir araya geldi ve katedilen yolu konuşarak çalışmaların raporlarını sundu. Aşamalı olarak yürütülen çalışmalarda sırasıyla komisyon oluşturulması, eşitlik şartı imzalanması ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yerine getiren belediyelere verilecek olan Mor Bayrak Projesi’nin adımları konseyle yapılan buluşmada anlatıldı.

 

3 Ana Başlıkla Oluşturulan Eylem Planı Anlatıldı

 

Mecliste oy birliğiyle verilen kararda, proje kapsamında Mor Bayrak verme usül ve esaslarını belirlemek üzere Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yetki verildiği bilgisi aktarıldı. Çalışmaların son basamağı olarak hazırlanan eylem planının, 1.’si kadınların ekonomik yaşama eşit katılımını sağlamak, 2.’si kadının önündeki engelleri ekonomik alanlarda kaldırmak ve 3.’sü toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konusunda kurum ve kuruluşları bilinçlendirmek olan 3 başlık açıklamalı olarak anlatıldı.

 

Komisyonda Yapılan Çalışmalar Sunuldu

 

Geliştirilerek yürütülen çalışmalar doğrultusunda Mor Bayrak Projesi’nin ilk aşaması olan Beylikdüzü Belediyesi’ne bu kavramı kazandıran kriterleroluşturuldu, belirlenen mahallelerde kreş çalışması başlatıldı, Beylikdüzü Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü talebi doğrultusunda yönetmelik gereği uygun kriterler oluşturarak Aile Sağlık Merkezi yapımı tamamlandı, gelecek de ise, Kadın Sığınma Evi kiralama yöntemi ile bakanlıkla görüşme kapsamında planlaması devam etmekte. Tüm raporların sunulmasının ardından toplantı sonucunda İzleme Değerlendirme Komisyonu’nun kurulmasına karar verildi. Daha sonra yapılacak görüşmede ise komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.

Toplantı (1) Toplantı (2) Toplantı (3)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.