enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece’nin yeni ve modern ibadethaneleri gün sayıyor

Büyükçekmece’nin yeni ve modern ibadethaneleri gün sayıyor
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’ye yeni ibadethaneler kazandırma devam ediyor.

Büyükçekmece’nin artan nüfus oranını göz önünde bulunduran Başkan Akgün ve ekipleri, ilçe genelinde farklı mahallelerde cami yapım projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandıran ekipler, yapımlarına farklı zamanlarda başlanan dört yeni caminin vatandaşlara hizmet verebilmesi için gün sayıyor.

Mimarsinan Mahallesi’ne İbrahim Sancak Camii

Mimarisiyle pek çok ödül kazanan dünyanın ilk yeraltı camii Sancaklar Camii, Dr. Hasan Akgün ve Sancak ailesi işbirliğiyle bölgemize kazandırılmıştı. Mimarsinan Mahallesi’nde yapımına devam edilen ikinci Mimarsinan İbrahim Sancak Camii’nin yapımı da tamamlandı. Selçuklu mimarisi ile yapılan cami yüzlerce kişiye aynı anda ibadet edebilme imkanı sunacak kapasitede. Son hazırlıkların yapılmasının ardından cami ibadete açılacak.

Mehmet Zeki Karakoç Camii en modern camilerinden biri olacak

Yapımına devam edilen bir diğer cami ise Mehmet Zeki Karakoç Camii. Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Pınartepe Mahallesi’nde yapımı sürdürülen cami modern bir mimariye sahip.

“Vatandaşımızın ihtiyaçlarına yönelik projeler”

Yapımı devam eden M. Zeki Karakoç ve İbrahim Sancak Camii’ni denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmecelilerin ihtiyaçlarına yönelik adımlar atıldığını belirterek; “Teknik ekibimle birlikte gerçekleştirdiğimiz denetimler sonrasında, ibadethane projelerimizin son şeklini gözden geçirdik. Büyükçekmece’ye kazandırdığımız en modern ve yeni caddelerden biri olan Akyurt Caddesi üzerinde inşasına devam edilen, modern mimarisiyle dikkat çeken Mehmet Zeki Karakoç Camii ve Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan, yapı estetiği ile tarihi bir eser konumuna gelebilecek olan İbrahim Sancak Camii’nin ibadete açılması için gün sayıyoruz” ifadesini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.