enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4932
EURO
34,9317
ALTIN
2.431,38
BIST
9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de İnfaz Koruma Memurları şiddeti protesto etti

Silivri’de İnfaz Koruma Memurları şiddeti protesto etti
02.11.2018
190
A+
A-

Silivri’de İnfaz Koruma Memurları kendilerine yönelik saldırıları basın açıklaması yaparak tepki gösterildi.

Silivri Cezaevi İnfaz Kurumlarında İnfaz Koruma Memuru olarak çalışan Nihat Ören geçtiğimiz günlerde Esenyurt’daki evinden sabah saatlerinde çıktığı sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından henüz belirlenemeyen bir nedenle darp edilerek saldırıya uğradı.

Saldırıya uğrayan gardiyan Nihat Ören olaydan hemen sonra karakola giderek şahıslardan şikayetçi oldu.

CİPDER Yönetimi ile bazı İnfaz Koruma Memurları Ceza infaz çalışanlarına yönelik saldırıları kınamak amacıyla Silivri sahili Atatürk Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdiler. Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zafer Baysal yaptığı basın açıklamasında, Ceza infaz kurumları, bağımsız mahkemelerce verilen hürriyeti kısıtlayıcı hapis cezalarının uygulandığı kamu kurumları olduğu belirtti.

Baysal sözlerine şöyle devam etti;

Günümüzde ceza infaz kurumları, çağdaş infaz anlayışıyla hizmet sunan yasalara ve insan haklarına saygılı, bireysel özelliklere ve ihtiyaçlara uygun olarak yönetim yaklaşımları sergileyen birer eğitim ve sosyal hizmet kurumu durumuna geçmiştir. Suçlunun değil suçun cezalandırıldığını bu kurumlarda görev yapan personel de çok zor koşullarda özveriyle çalışmaktadır. Kamu adına bu çok önemli görevi yerine getiren bu fedakar kamu görevlilerine son günlerde giderek artan şiddet olayları bizleri son derece üzmektedir. Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma derneği olarak, sadece yasalarca kendisine verilen görevinin yerine getirdiği için şiddete maruz kalan personelimize yönelik şiddeti ve bu şiddeti uygulayanları kınıyoruz. Unutulmamalıdır bizlere yapılan her şey aynı zaman da devlete karşı yapılmış sayılmaktadır.” denildi.

Basın açıklamasından saldırıya uğran Nihat Ören ile CİPDER Genel Başkan Yardımcısı Zafer Baysal meslektaşı hakkında gazetecilere, sabah işe gelirken isimleri bilinmeyen 4 şüpheli tarafından saldırıya uğruyor. Daha sonra bunları arabalarıyla arkadaşımızı duvara sıkıştırarak yine darp ederek, daha sonra geldikleri otomobilleriyle kaçıyorlar.”dedi.

Kaynak:  http://www.silivriyerelhaber.com

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.