enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2574
EURO
35,0409
ALTIN
2.438,73
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Perşembe Açık
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

AK PARTİLİ KARACA GÜREŞ ALANINI TERK ETTİ

AK PARTİLİ KARACA GÜREŞ ALANINI TERK ETTİ
10.06.2019
119
A+
A-

6. Kızılcıklı Mahmut Güreşlerine katılan AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca ve yönetimi, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığını iddia ettiği konuşması sırasında güreş alanını terk etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer 6’ncı Kızılcıklı Mahmut Güreşleri’nde yaptığı konuşmadan rahatsız olan AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca ve yönetimi Candan Yüceer’in konuşması devam ederken alanı terk etti. Candan Yüceer’in konuşmasında İstanbul seçimlerini kastederek haksızlık yapıldığı vurgusu yapması ve bilinen karıncanın su taşıma hikâyesini hatırlatması üzerine AK Parti yönetimi alandan ayrıldı.


NEMRUT ÖRNEĞİYLE KONUŞTU
Alandan ayrılan AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca, “Kimse Cumhurbaşkanımızın adını kullanırken Nemrut örneğini kullanamaz. Kendisine karşı hukuki süreci başlatacak olan yine benim ama sayın Candan Yüceer eline ne zaman mikrofonu alsa 10 kişi görse 15 kişi görse şov yapıyor. Bence bu işi bıraksın milletten maaş alıyor, Tekirdağ’ın Ergene’nin sorunlarını anlatsın. Eline mikrofonu alsın mecliste Ergene’nin hakkını savunsun. Gelip benim Cumhurbaşkanıma benim milletvekillerime Nemrut örneğiyle konuşamaz. Herkes haddini bilecek, milletvekili olmak ona hakaret etme hakkını vermiyor. Bir milletvekilinin ağzına bu cümleler hiç yakışmıyor” dedi.
‘KUTLAMAYA GİDECEĞİNİZE İTİRAZ ETSEYDİNİZ’
Konuşmasını sürdüren Cem Karaca CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’e ağır sözlerle yüklendi: “Biz Ergene İlçe Başkanlığı olarak belediye de bir program yapsa, bizde bir program yapsak istisnasız şekilde katılıyoruz. Belediye Başkanının davetini hiçbir zaman kırmadık. İstanbul seçimleriyle alakalalı Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanın içinde Nemrut geçen bir cümleden bahsediyor. İstanbul seçimleriyle alakalı bir sıkıntınız varsa gider hak hukuk mücadelesi verirsiniz. Neden büyükşehir yenileniyor, neden ilçeler yenilenmiyor diye itiraz ediliyor. Saraçhane’ye kutlamaya gideceğinize gidip itiraz etseydiniz. Cumhurbaşkanımızın adını ağzına alırken önce destur alacak haddini bilecek. Bunlar eline mikrofon aldığında söylenebilecek cümleler değil, bunlar çok tecrübesizler. Mikrofonu nasıl kullanacağını öğrenmemişler. Açsınlar biraz cumhurbaşkanımızı dinlesinler de ders alsınlar. Yazıklar olsun diyoruz, bizim sayın Kadir Albayrak’a ve Rasim Yüksel’e söyleyebileceğimiz bir şey yok. Bu zat ne zaman eline mikrofonu alsa işin ayarını kaçırıyor aynı cümleleri de kendisine iade ediyoruz” dedi.
KİMSEYİ HEDEF ALMADIM
AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca ve yönetiminin alandan ayrılmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ben kimsenin şahsını hedef almadım, almamda beni tanıyanlar bunu çok iyi bilir” dedi. Yüceer, “Yapılan yanlışları haksızlıkları her zaman eleştirdik. Beni tanıyan herkes de bilir ki ne kimsenin şahsına ne kişiliğine ne de onun şahsını hedef alan bir açıklama yapmadım yapmam da, tarzım değildir. Ben tarihsel bir hikaye anlattım. Ben bunu ilk kez anlatmıyorum, bir haksızlıktan söz ettim. Burada ne kimseyi Nemrut’a ne şahsına ne kimseyi hedef aldım. Biz İstanbul seçimlerinde bir haksızlığa uğradık o kadar açık net bir şekilde kazandığımız bir seçimi sudan sebeplerle iptal ettiler. YSK kendi eliyle adeta gereksiz bir gerekçe diyerek seçim kurulu başkanlarını yeniden göreve devam dedi. Şimdi burada bir haksızlık var. Bu seçimde sırf birileri istiyor diye iptal edildi. Şimdi pehlivanlar burada güreş tutacaklar, kurallar belli mi belli. Şimdi güreşi birisi kazandı kaybeden dedi ki hayır o kazanmadı ben kazanmak istiyorum, ben kural kuralı değiştiriyorum şimdi bu bir hakkaniyet olur mu? “ dedi.
HAKSIZLIĞA KARŞI TARİHSEL BİR HİKÂYE
Konuşmasını sürdüren Candan Yüceer, “Ben burada haksızlığa karşı bir atıfta bulundum. Bu tarihsel bir hikâyedir benzetmek isteyen, kendi alanına çekmek isteyen çekebilir ona hiçbir itirazım yok. Bazen haksızlığı durdurmaya gücümüz yetmez ama onun karşısında durmak ta en az durdurmak kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Benim hayatımdaki duruşum bu. Bu da hiçbir zaman değişmeyecek. Söylenmemiş şeyleri söylemiş gibi kabul etmek doğru değil” dedi.
BEN DEĞİL KENDİSİ BENZETMİŞ
“Yalan söylemek iftira atmak artık adetten olmuş, keşke ilçe başkanı aynı hassasiyeti bize illet, zillet, terörist, hain derken de gösterseymiş” ifadelerini kullanan Candan Yüceer, konuşmasını sürdürdü: “Keşke İstanbul seçimleri için haksızlık olurken de ya ne yapıyorsunuz, yapmayın deseymiş. Burada yakıştırma yapmak kendince bir senaryo çizmek maalesef çok gördüğümüz bir şey. Herkeste ne söylediğimizi duydu, bu bir hikâye açsın biraz okusun. Hepimiz hayatta hikâye anlatırız, fıkra anlatırız. Yaptıklarımızdan ders çıkarırız, bu demek değil ki şahsı hedef alırız. Ben haksızlığa karşı bu hikâyeyi vurguladım. Haksızlığa karşı küçükte olsan, zayıfta olsan karşı durman gerektiği vurgulanmış o hikâyede. Neden aslan denmemiş kaplan denmemiş de karınca denmiş. Dedim ya gücü yetmez ama tarafını belli eder, haksızlığın karşısında olsun. Nemrut’a Sayın Cumhurbaşkanını AK Parti ilçe Başkanı kendisi benzetmiş ben benzetmedim. Biz iftar sofralarında siyaset yapıldığını gördük. Biz hiçbir zaman bunu yapmadık, ben sadece haksızlığa vurgu yaptım.”

Kaynak: Recep Karagöz 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.