enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Aksu’dan Muharrem Ayı mesajı

Aksu’dan Muharrem Ayı mesajı
11.09.2018
126
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Silivri İlçe Başkanı Muharrem Ayı dolayısı ile ilgili olarak sosyal medya hesabı  üzerinden  bir mesaj yayınladı. Aksu şunları kaydetti.

” Muharrem Ayının Fazîletleri ve Orucu
Sözlükte ;haram kılınan, yasaklanan, kutsal olan, saygı duyulan’ anlamlarındaki muharrem, savaşmanın haram kabul edildiği dört aydan birinin adıdır. Kur’ân-ı Kerîm’de haram aylardan şöyle bahsedilmiştir: ;Şüphesiz Allâh katında ayların sayısı, Allâh’ın gökleri ve yeri yarattığı gündeki yazısında ay olarak on ikidir ki, haram olan dört de onlardandır’ (Tevbe Sûresi:36) Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) haram ayları zilkade, zilhicce, muharrem ve receb olarak açıklamıştır. İbnu Abbas (Radıyallâhu Anh)dan, Fecr sûresinde üzerine yemin edilen ;fecr’den maksadın muharrem ayı olduğu şeklinde bir rivayette bulunulmuştur. Aynı sûrede, yine üzerine yemin edilen on gecenin (89/2) muharrem ayının ilk on gecesi kabul edildiği de belirtilmiştir.Hazreti Ömer (Radıyallâhu Anh)ın halifeliği devrinde 17 (638) yılında Resûl-i Ekrem’in Mekke’den Medine’ye hicretinin resmî takvim başlangıcı olarak kabul edilmesiyle muharrem hicrî yılın ilk ayı olarak belirlenmiştir.
Haram Aylarda Oruç Tutmanın Fazîleti
Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ;Her kim herhangi bir haram aydan perşembe, cumâ ve cumartesi olmak üzere, üç günü oruçlu geçirirse, kendisine (tuttuğu her güne karşılık) iki sene, (başka bir rivâyette;) yediyüz sene, (diğer bir rivâyette ise;) dokuz yüz sene ibâdet (sevâbı) yazılır.’ (Taberânî, el-Mu‘cemü’l-Evsat, no:1810) Enes (Radıyallâhu Anh)ın bu hadîs-i şerîf hakkında: ;Ben bunu Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem)den işitmemişsem, kulaklarım sağır olsun’ dediği rivâyet edilmiştir. Bir başka rivâyette de şöyle buyrulmuştur: ;Haram aydan bir gün oruç tutana, Allah Te’âlâ her gününe karşılık, bir ay (oruç tutmuş sevâbı) yazar.’ (Gazâlî, İhya, Kitab-u esrari’s-savm, Fasıl:3, 1/281)
Hicret, asırlar boyunca Nurdur.
Hicret bir kaçış değil, ALLÂH’ın emrine itaattir.
Rabbim İslam Alemi’ni korktuklarından emin ve umduklarına nail olmasını nasip etsin.
Tüm İslam Alemi’nin Hicri 1440 yılı ve Muharrem-i Şerif ayı mübarek olsun Allah’a emanet olun selamunaleyku

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.