enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4790
EURO
34,9431
ALTIN
2.436,33
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Albayrak Camii ibadete açıldı

Albayrak Camii ibadete açıldı
03.05.2019
162
A+
A-

Çanta Sancaktepe Mahallesi’nde geçen sene temeli atılan Hacı Niyazi ve Hacı Muammer Albayrak Camisi, önceki gün  kılınan Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

İşadamı Muammer ve Niyazi Albayrak tarafından Çanta Sancaktepe Mahallesi’nde ortaklaşa yaptırılan ibadethane, 3 Mayıs Cuma günü  düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış törenine hayır sahipleri Albayrak ailesinin yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve yönetimi, geçmiş dönem AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, 31 Mart seçimlerinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan Tahir Sert, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

GÜNGÖR: CAMİNİN YAPIMINDA MADDİ VE MANEVİ YÖNDEN HİÇBİ ŞEY ESİRGENMEDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını hayırseverler adına eserin mimarı Erkan Güngör yaptı. Güngör, “Bundan 1 yıl önce temelini Sayın Kaymakamımızın nezaretinde atmış olduğumuz cami inşaatını bugün yetiştirerek hizmete açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cami inşaatımızın yapımı sırasında hayırseverimiz Hacı Muammer Albayrak ve oğlu Hacı Niyazi Albayrak beyefendi maddi yönden hiçbir şeyi esirgemediler; camiyi yaşatmak için marketiyle, pastanesiyle, çay ocağıyla hatta sağlık ocağıyla mini bir külliye yaptırdılar. Allah hayırlarını kabul etsin. Ben bu caminin yapımı sırasında amelesinden müteahhidine kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Cenab-ı Allah’ın evi hayırlara vesile olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

ÇATMAKAŞ, MESCİD İNŞA ETMENİN FAZİLETİYLE İLGİLİ HADİS PAYLAŞTI

İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, “Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) mescit inşa etmenin faziletini şöyle açıklamıştır: “Kim, (Allah rızası için) bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar.” Bu vesile ile ben hayırsever büyüklerimizi bu müjdeye nail olmaları temennisiyle saygıyla selamlıyorum. Hayırlı cumalar diliyorum…” sözleriyle duygu ve düşüncelerini ifade etti.

YILMAZ: ALBAYRAK AİLESİNE ŞEHRİM ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Çatmakaş’ın ardından konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bu anlamlı günde burayı şereflendiren tüm misafirlere hürmetlerimi sunuyorum. Bu hayrı gerçekleştiren Albayrak ailesinin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve ebediyete intikal eden aile büyüklerini rahmetle anıyorum. Cenab-ı Allah’ın hayır hasenat işletecek gücü ve maneviyatı bizlere nasip etmesini diliyorum. Hayır hasenat işleri maddi yönden güç gerektiriyor ancak inancınız, imanınız, duygu dünyanız güçlü değilse bunları yapmak sizlere nasip olmuyor. Tekrar tekrar bu hayrı işleyen Albayrak ailesine şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Allah kabul etsin. Allah sizlere daha büyük hayırlar işlemeyi nasip etsin diliyorum. Ve herkesin cumasının mübarek olmasını diliyorum” dedi.

PARTAL: CAMİLER SOSYAL HAYATIN TAM ORTASINDA YER ALMALI

Silivri Kaymakamı Ali Partal, konuşmasında şunları söyledi: “Camiler hepimizin toplandığı yerler. Zenginin fakirin, işçinin işverenin, büyüğün küçüğün, amirin memurun bulunduğu yerler… İbadethanelerin sadece ibadethane olarak kalmasını istemiyoruz. Sosyal alanlar olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin rahatça kaldığı, 24 saat açık olan bir mekan olmasını istiyoruz. Bir birleşme yeri olmasını istiyoruz. İnşallah bunun için gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Ben şimdiden hepinizin Ramazan’ını kutluyorum. Muammer ve Niyazi Albayrak, çok güzel bir eser ortaya çıkardılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı cumalar diliyorum.”

KURDELE KESİLEREK CAMİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından ilçemize Hacı Niyazi ve Hacı Muammer Albayrak Camisi’ni kazandıran hayırseverler Hacı Niyazi Albayrak, Hacı Muammer Albayrak ve eserin mimarı Erkan Güngör’e protokol tarafından plaket takdim edildi.  Plaket töreninin akabinde kurdele kesilerek cami ibadete açıldı.

Açılış programı sunulan ikram sonrasında sona ererken, camide ilk cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.