enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Başkan Cem Kara, “Annelerimiz varlığımızın, birliğimizin temelidir”

Başkan Cem Kara, “Annelerimiz varlığımızın, birliğimizin temelidir”
A+
A-

Çatalca Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Başkan Kara, annelerimiz varlığımızın temelidir sözleriyle bütün annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen Anneler Günü etkinliğine, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara eşi Nurhan Kara, kızı İzel ve oğlu Selçuk ile birliktekatılırken,Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürlerive çok sayıda vatandaşta bu özel ve anlamlı günde bir araya geldi.

Etkinliğe davet edilen anneler kırmızı karanfillerle karşılandı.Bu özel günde kendilerini unutmayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı salona girişinde coşku ile alkışlayarak karşılayan anneler ve çocukları, Başkan Kara ile bol bol fotoğraf çektirerek bu anları ölümsüzleştirdiler.

Bütün annelerimizin ellerinden öpüyorum

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara programda yaptığı konuşmasına, konuklara hoş geldiniz diyerek başladı. Başkan Kara sözlerinde,“Çok değerli annelerimiz, çok saygıdeğer anne adaylarımız, bu güzel günde, Anneler Günü’nde, annelerini yalnız bırakmayan çocuklarımız, annelerimizi yalnız bırakmayan eşleri beyefendiler, hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Ailemle birlikte, belediye çalışanlarımla birlikte hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum ve bütün annelerin bu güzel günde ellerinden öpüyorum. Bu pazar sabahını, bu güzel bahar sabahını, eşlerinizi, çocuklarınızı, komşularınızı bırakarak bu büyük ailede buluşmayı tercih ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı sonsuz teşekkür ediyorum. Hep birlikte, sağlık içerisinde, huzur içerisinde nice Anneler Günü’ne erişmeyi diliyorum”ifadelerine yer verdi.

Varlığımızı sizlere borçluyuz

Başkan Cem Kara konuşmasının devamında, anneler olmadan dünyanın, yaşamın olmayacağını dile getirerek şu şekilde konuştu;

“Değerli annelerimiz, değerli kadınlarımız, her konuşmamda şunu söylüyorum; Sizler analarımız, bacılarımız, kadınlarımız bizlerin varlığının, dirliğinin, birliğinin temelisiniz. Sizsiz bir yaşamın olması, sizsiz bir hayatın olması, sizsiz bir dünyanın olması düşünülemez. Her birimizi besleyip, besletip büyüten, bugünlere getiren, yemeyip yediren, saçını süpürge eden siz değerli kadınlarımız, annelerimizsiniz. Biz evlatların da, siz annelere her zaman hürmet etmesini, saygı duymasını, yaşlılıklarında, yorgun düştüklerinde, çaresiz kaldıklarında, annelerinin yanında olmasını arzu ediyorum.

Değerli çocuklarımız, değerli gençlerimiz, değerli erkeklerimiz, zaman varken annelerinizi sevin, annelerinize saygı duyun, onlara hürmet edin çünkü onlar dünyanın en kutsal yaratıklarıdır ve varlığımızı onlara borçluyuz.

Çok değerli annelerimiz, bu güzel günde buradan sonraki zamanınızı yine ailenize, çocuklarınıza, komşularınıza, yaşlılarınıza, akrabalarınıza ayıracaksınız. Buraya gelmiş olmanız bizim için çok kıymetli. Bundan önce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerinde ve Anneler Günlerinde olduğu gibi bu yılda bizleri yalnız bırakmadınız, moral verdiniz, güç verdiniz. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Dünyaya huzur, barış ve sağlık getirsin

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasının devamında katılımcıların, yaklaşan Ramazan Ayı’nı ve sonrasında idrak edilecek olan Ramazan Bayramı’nı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı şu ifadelerle kutladı;

“3 gün sonra, Ramazan Ayı’nı idrak edeceğiz. Ramazan Ayı’nın hanenizden,ilçemizden, güzel kentimiz İstanbul’dan başlayarakülkemize, bütün İslam Âlemi’neve bütün dünyaya huzur, barış, sağlık getirmesini temenni ediyorum.Dargınların barıştığı, fakir fukaranın, yoksulun, hastanın, yaşlının hatırlandığı bir ay olmasını diliyorum. Bu gün burada Anneler Günü sofrası nasıl açıksa Ramazan sofralarının da zengine, fakire, yaşlıya, konuya komşuya, herkese açık olmasını ve bu Ramazan Ayı’nın huzur içerisinde geçmesini diliyorum. Ramazan’dan sonra kutlayacağımız bayramında sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Yine Mayıs ayı bu ülkenin Kurtuluş Savaşı’nın başlamasında önemli bir aydır. Ulusumuzun Kurucusu ve Kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan 99 yıl önce, ülkeyi düşmanlardan kurtarmak için İstanbul’dan Samsun’a çıktı ve Kurtuluş Savaşı’nın başlatıldığı bu günü bütün Türk gençliğine armağan etti. O nedenle gençliğe armağan edilen bu bayramı Atatürk’ümüzün anısı için, bütün şehitlerimiz için hep birlikte kadınıyla, çoluğuyla çocuğuyla, gençlerimizle hep birlikte kutlayacağız. Yaşasın 19 Mayıs, Yaşasın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum iyi ki varsınız.”

Her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntülerin yaşandığı programda,anne temalı şarkılar tüm katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Program Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın günün anısına annelere hazırlattığı hediyelerin sunumuyla son buldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.