enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BAŞKAN YILMAZ “KISA KÖPRÜ” İÇİN MÜJDEYİ DUYURDU

BAŞKAN YILMAZ “KISA KÖPRÜ” İÇİN MÜJDEYİ DUYURDU
11.10.2019
125
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kısa Köprü olarak bilinen Tarihi Vakkas Köprüsü ile ilgili restorasyon projesinin onaylandığını duyurdu. Böylelikle Silivrililerin günlük yaşamını zorlaştıran Kısa Köprü’nün onarım sürecini başlatacak en önemli adım atıldı.

Göreve geldiği günden itibaren tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve tarihi Vakkas Köprüsü’nün onarılması için yoğun gayret sarf eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın girişimleri sonuç verdi. Nisan ayında restorasyon çalışmaları hız kazanan 32 Göz Mimar Sinan Köprüsü’nden sonra Kısa Köprü olarak bilinen Tarihi Vakkas Köprüsü için de onay çıktı. İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, restorasyon ve restitüsyon projesini inceleyerek onayladı.

 

Böylelikle uzun yıllar kullanıma kapalı olması nedeniyle vatandaşların günlük yaşamını zorlaştıran köprünün onarım sürecini başlatacak en önemli adım atılmış oldu.  Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: “Uzun yıllar yaya trafiğine kapalı olan 32 Göz Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprü’nün restorasyon çalışmalarının hızlandırılması, tamamlanması ve sizlerin kullanımına açılması için göreve geldiğimiz günden itibaren yoğun girişimlerde bulunduk. İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ile yaptığımız görüşmelerde ve ilçemizdeki ziyareti sırasında tarihi köprülerimizin durumunu tekraren ifade etmiştik.  Son olarak, 25 Eylül 2019 tarihinde İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Müdürü Siyamettin Bayram, İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Mimar Mergül Kotil, Karayolları Genel Müdürlüğü 1.Bölge Şefi Abdulkadir Yavuz ve kurul üyeleri ile gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantımızın ardından beklediğimiz haber geldi ve Kısa Köprü’nün restorasyon projesi onaylandı.  Vatandaşlarımızın günlük yaşamını zorlaştıran Tarihi Kısa Köprü’nün onarım sürecini başlatacak en önemli adım atılmış oldu. Her iki tarihi köprümüzde de çalışmaların başlamasından dolayı mutluyuz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya başta olmak üzere Silivri Kaymakamımız Ali Partal’a, Sayın Siyamettin Bayram’a, Sayın Mergül Kotil’e, Sayın Abdulkadir Yavuz’a ve değerli kurul üyelerine ilgi ve alakaları için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.