enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece Belediyesi’nden Örnek Uygulama

Büyükçekmece Belediyesi’nden Örnek Uygulama
08.04.2017
115
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi tarafından hizmete açılan “Sevgi Eli Gıda Bankası” ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar sürekli olarak gıda, giyecek ve temizlik malzemesi gibi her türlü ihtiyacını karşılayabilecek.

 Büyükçekmece Belediyesi tarafından hizmete açılan “Sevgi Eli Gıda Bankası” ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar sürekli olarak gıda, giyecek ve temizlik malzemesi gibi her türlü ihtiyacını karşılayabilecek.

Büyükçekmece Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında, anlamlı bir projeye daha imza attı. İhtiyaç sahibi vatandaşların sürekli olarak gıda, giyecek ve temizlik malzemesi imkanı sunacak olan “Sevgi Eli Gıda Bankası” Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün katıldığı törenle hizmete açıldı. Hizmet vermeye başlayan “Sevgi Eli Gıda Bankası” ile birlikte belediye tarafından belirlenen ve ihtiyaç sahiplerine verilen kart ile markete giden vatandaşlar dilediği ürünü alabilecek. Her ürünün bir puanı olacak ve alışveriş sonrası bu puanlar ihtiyaç sahiplerine verilen kartta yüklü puandan düşecek.

Vatandaşlar kendilerine verilen kartla giyimden, gıdaya, temizlik ürünlerinden, züccaciyeye kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

“İnsanlık onuruna yakışır örnek bir uygulama”

Büyükçekmce Belediye Başkanı Hasan Akgün, Tepecik’te Aksa Cami altına açılan “Sevgi Eli Gıda Bankası” işleyişi hakkında bilgi verdi. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde, mağdur vatandaşların gelip alışveriş yapabileceği bir market olduğunu söyleyen Başkan Akgün, “Herhangi bir marketten farkı yok. Tek farkı para alınmıyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Derneği, Büyükçekmece Belediyesi bu işi daha önşe şöyle yapıyordu. Belediyenin depolarında paketliyoruz ve ihtiyaç sahiplerine bırakıyorduk. 3 bin- 4 bin aile bu paketler ulaşıyordu ama biz kendimiz seçip paketlerin içerisine koyuyorduk. Şimdi bu markete bizim belirlediğimiz ve kendilerine vermiş olduğumuz bu Sevgi Eli Market’ten alışveriş yapacağı kredi kartıyla ihtiyaç sahibi kişiler bu markete geliyor. Gelinlikten ayakkabıya, deterjandan zücaciyeye kadar ne varsa alışverişini yapıyor. Kasaya gidiyor kartını veriyor. Ödemesini yapıyor ve gidiyor. İnsanlık onuruna ve sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışına yakışır örnek bir uygulamadır. Sevgi eli markete,sosyal yardımlaşma derneğimize yardım yapan vatandaşlarımızın yardımları devletin kanunu gereğince vergilerinden düşüyor” dedi.

Birçok Büyükçekmecelinin katıldığı “Sevgi Eli Gıda Bankası” açılış töreninde projeye destek veren hayırseverlere de plaket ve teşekkür belgesi verildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.