enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6286
EURO
34,7879
ALTIN
2.511,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çanta’da Işıklar Rüzgarı

Çanta’da Işıklar Rüzgarı
23.03.2019
120
A+
A-

Hemşerileri tarafından ilgi ve sevgiyle karşılanan Başkan Işıklar’a Çantalılar tam destek verdi.

Seçim çalışmalarına Çanta Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret ile devam eden CHP Başkan Adayı Özcan Işıklar, mahalle sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı. Işıklar’a tam destek veren kalabalık, alkışlarla, güzel temennileriyle seçim coşkusuna ortak oldu. Toplantıya CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, CHP Silivri önceki dönem İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve muhtarlar katıldı.

Ercan: “Silivri’yi Aldık, Buna Eminim”

Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı, CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Ömer Ercan yaptığı açılış konuşmasında; “İnşallah bundan sonra başkanımla kader yoldaşlığı yapacağız. Tüm mahallelerimize bugüne kadar verdiği destekler için teşekkür ederim. Sadece çantaya talipken, şimdi Silivri’de yaşayan tüm hemşerilerimizin oylarına talibiz. Çözüm İstanbul’dan başlıyor. Silivri’yi aldık, buna eminim. 31mart seçime gidiyoruz. Sandıklarda vicdanınıza danışarak, altı ok’a oy istiyorum” şeklinde konuştu.

Işıklar: “Silivri’de Büyük İttifak Mayası Tuttu”

Belediye Meclis Üyelerinin tanıtılmasının ardından konuşmasına başlayan Başkan Işıklar, şunları söyledi: “Çantamızın güzel insanları, Ömer ağabeyimiz resimleri hazırlamıştı muhtar olmak için, hepimizin ağabeyliğini yap dedik, 35 mahallemizin ağabeyliğini yapmaya devam edecek. Meclis üyeliği bir kere başlar ve bitmez, görev böyle bir şey. Görev isteyen insanların içinden Allah kendisinden başkası içinde yaşama isteği ve sızısını eksik etmesin. Geleceğe kaygı duyuyoruz. Cafer kardeşim de onlardan biri, bizimle hep birlikte. Silivri büyük bir ittifak kurdu, bunu görüyorum. Silivri’yi büyük bir ittifaka taşıdık, bu maya tuttu. O heyecanı, vicdanı görüyorum.

“Eşkıya Var Diye Korku Salarlar Sanki Bizim İpek Yüklü Kervanımız Var..!”

Silivri’mizde başka bir anlayış var. Şimdi ittifak ile seçime  giriyoruz, doğru İYİ Parti ile CHP bir ittifak içinde ama televizyonlarda sanki savaşa gidiyormuşuz gibi bir algı yaratıyorlar. Sanki yerel değil de genel seçim var. Hiç alakası yok! Eşkıya var diye korku salarlar sanki bizim ipek yüklü kervanımız mı var, en büyük korku yoksulluk. Yoksulluk kuyruğu oldu, domates biber bekası var! İşletmeler de panik halinde, esnafa halin nicedir diyoruz büyük bir telaş ve korku var. Biz sadece yerel seçimi konuşuyoruz..

“Çanta Belediyesi’ni Bir Okul Kantininde Teslim Aldım..!”

Burası köy olması gerekirdi. Burayı teslim alan kişi benim. Nasıl bir anlayışla yerel yönetim yaptıklarını biliyorum! Geldim bir okul kantininde teslim aldım bu belediyeyi! Buranın bir meydanı, sokağı oturacak bir bahçesi bile yoktu. Buna benzer 8 belediyeyi teslim aldık. Bir Silivri yapmaya çalışırken, çok zor bir dönem geçirdik.

“İstanbul’da Bahar Zamanı”

Sonrasında esas büyük bir tehlike yaşandı, İstanbul yağmalandı, İstanbul’a ihanet edildi. En büyük yaşam savaşı veren bizlerin demirle, betonla üzerimize geldiler. Toprağı saksıda görür oldu İstanbullu, mezarlıklardan başka yeşil alan kalmadı. Yandaş kesimin yaşadığı şatafat, saltanat ve İstanbul’un arkasına gizlenmiş bir yoksulluk… Ekrem kardeşim geziyor, gözlerine inanamadığını söyledi. Bugün İstanbul’dan alınanları geri verme zamanı, İstanbul’da bahar zamanı!

“Büyük Önder Atatürk’ten İlham Aldık”

Silivri’de her kimliği, her kültürü barışla, huzurla yaşatmayı kendimize görev edindik. Hayatımızı kurtarmak, huzur içinde yaşayan bir Silivri’yi korumak, başı açık kapalı fark etmez, doğulu batılı nereli diye bakmadan birlikte yaşamak.. Ortaklaşmış bir Silivri idealine taşıyamazsak, ötekileştirme ve düşmanlaşma başlayacak. Ortak değerler hepimizin diyerek burada zenginlik yaratacağız. Büyük bir Silivri ailesi kurmamız gerektiğini, büyük Atatürk o meclisi nasıl büyük bir bütünlük içinde kurduysa, biz de ondan ilham aldık. Büyük bir ittifak oluşturduk.

“Onların Gazeteleri, Televizyonları Varsa, Bizim De Sokaklarımız, Bitmek Bilmeyen Enerjimiz Var..!”

Toprakları duvar örerek koruyamazdık, eğiterek, üniversiteler kurarak gıda bankasıyla, iş bulma kurumlarıyla, engelli merkezimizle, mahalle evlerimizle, ilk defa kurduğumuz tarım lisemizle, tarım merkezimizle tüm Türkiye’ye örnek olduk. Büyük bir vahayı 8 belediye ile birlikte kuruyoruz. İşte biz yağmacıların, bu topraklara göz dikenlerin oyununu bozacağız. Onların televizyonları gazeteleri varsa, bizim de sokaklarımız, kahvelerimiz, insanlarımız ve bitmek bilmeyen enerjimiz var..!

“Ortaklaşmış Bir Geleceği Sürdürmeyi Ve Korumayı Vaat Ediyoruz”

Tüm baskılara rağmen dik durduk. Bu süreçte 35 mahalle, bir uçtan bir ucu 55 kilometre bir ilçe, bazı yerlerde eksik kaldık evet ama bu toprakları koruduk. Sizlere huzur, gelecek vaat ediyoruz. Üretim içinde bilgi ve tecrübeyle ortaklaşmış bir geleceği umut içinde sürdürmeyi, korumayı vaat ediyoruz.” Son olarak Silivri’de bir oyun oynanmak istendiğini söyleyen Işıklar, hemşerilerine; “Biz bu senaryoyu daha önce gördük, tekrar izlemek istemiyoruz! Oyuna gelmeyin, oyları bölmeyin” dedi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.