enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çatalca Erguvan Festivali bitti

Çatalca Erguvan Festivali bitti
A+
A-

Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Erguvan Festivali coşkulu bir kapanış töreni ile sona erdi. Törende konuşan Belediye Başkanı Cem Kara, “10 yılda 10 festival yaptık ve bir tanesini daha geride bıraktık. Şimdi arkadaşlarımız yirminci festivalin hazırlığı için anket yapıyorlar. Sizi seneye de Çatalca’ya bekliyoruz” diye konuştu.

19’uncusu Erguvan Festivali ünlü sanatçılar Ali Altay ve Ziynet Sali’nin muhteşem konserleriyle sona erdi. Kapanış törenine Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk.” sözleri damga vurdu. 19. Erguvan Festivali’nin kapanış gecesine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Turan Aydoğan, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Ali Altay’dan unutulmaz konser
Muhteşem etkinlikler, halk konserleri, paneller, turnuvalarla dolu dolu geçen 19. Erguvan Festivali, Mehmetçik Meydanı’ndaki son gece konserleriyle sona erdi. Binlerce vatandaşın katıldığı gecenin açılışında sahne alan Ali Altay, seslendirdiği şarkılar ile gönüllerde taht kurdu ve bol bol alkış aldı. Ünlü sanatçı birbirinden güzel şarkılarını Çatalcalılar için söylerken vatandaşlar da sanatçıya eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı. Ünlü sanatçı böylesine güzel bir festivali düzenleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya teşekkürlerini sunarken; “On tane Cem Kara gibi belediye başkanı olsa Türkiye kurtulurdu” sözleriyle büyük alkış aldı.

Geleceğe güvenle bakacağız
Festivalin anısına sanatçıya plaketini Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Turan Aydoğan, verdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptığı konuşmada; “Bana sorsalar, bir siyasetçi için en zor şey, bir sanatçıdan sonra konuşmak derim. Ne mutlu bana ki Cumhuriyetin kurucusu ve yaşadığımız süreçte de kurtarıcısı Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük il başkanıyım ve yine ne mutlu bana ki şimdi, şurada göz göze geldiğimizde hissettiğim hangi partiye oy verdiğine göre değil, Çatalca’nın olmasına göre hizmet veren bir belediye başkanının olduğu bir ilçede oldum. Çatalca Belediye Başkanımız gibi belediye başkanlarımızın olduğu bir partide il başkanı olduğum için hep söylediğim gibi; Cumhuriyet Halk Partisi gibi sosyal demokrat yöneticilik anlayışının aynen Çatalca’da olduğu gibi aynen diğer ilçelerimizde olduğu gibi tüm İstanbul’da olmasıyla ve emin olun tüm Türkiye’ye sirayet etmesiyle, dostluğun, kardeşliğin, özgürlüğün ülkesinde geçmişten aldığımız bir güçle geleceğe çok daha güvenli bakacağız diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Belediye Başkanımız şahsında herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Cem Kara gururlu
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı kapanış konuşmasına bir festivali daha tamamlamaktan onur ve gurur duyduğunu dile getirerek başladı. Başkan Cem Kara sözlerinde; “Çok Saygıdeğer Çatalcalı hemşerilerim; ilçemizin, bölgemizin, güzel İstanbul ilimizin, ülkemizin aydınlık fikirli, güler yüzlü insanları, varlığımızın, dirliğimizin temeli analarımız, bacılarımız, kadınlarımız, genç kızlarımız, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri sevgili çocuklarımız, gençlerimiz, çok saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, hepiniz bir kez daha hoş geldiniz, şeref verdiniz. Festivalimizin 4. ve son gecesinde biraz sonra son sanatçımız sizlerle birlikte olacak. Yine 4 gün boyunca dolu dolu bir festivali Çatalca ve bölge halkımızın beğenisine sunmaya gayret sarf ettik. Çatalca küçük bir ilçe, nüfusu az bir ilçe ama Çatalca’nın büyük bir yüreği var ve pek çok ilçenin başaramayacağı büyük bir festivali başarıyor. Bu festivalleri onur ve gururla başarmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.

Yirminci festivale hazırlanıyoruz
Başkan Cem Kara, konuşmasının devamında bir festival biterken gelecek yılın festival hazırlıklarına başladıklarını dile getirerek; “Değerli hemşerilerim, 10 yılda 10 festival yaptık ve 19.’sunu geride bıraktık. Şu anda belediye personeli arkadaşlarım sizlerin arasında, stantlarda gezenlerin arasında, lunaparktaki insanlarımızın arasında 20. Festivalin hazırlığı için anket yapıyorlar. Çok kısa 5-6 sorumuz var orada; festivalin tarihinden memnun olup olmadığınız, festivalde hangi etkinliklerin yer alması gerektiği, önümüzdeki yıl gençlerimizin, insanlarımızın beğenisinde hangi sanatçı isimleri var? Bu ve buna benzer soruları sorarak bugün bir festivali bitirirken, yeni bir festivale hazırlanıyoruz” dedi.

Nice sanatçılar misafir olacak
Görevde bulunduğu 10 yıl içerisinde 50’ye yakın sanatçıyı Erguvan Festivali’nde vatandaşlarla buluşturduklarını ifade eden Başkan Cem Kara: “10 yıl içerisinde Çatalca’ya 50’ye yakın sanatçı getirdik. Kimler burada sahne aldı kısaca hatırlatmak isterim; Çatalca Erguvan Festivali’nde bugüne kadar sahne almış sanatçılarımız Haluk Levent, Cengiz Kurtoğlu, Hüseyin Turan, Zülfü Livaneli, Kibariye, Mustafa Ceceli, Yıldız Tilbe, Hadise, Hakan Altun, Ferhat Göçer, Hande Yener, Emre Aydın, Rafet El Roman, Demet Akalın, Onur Akın, Serdar Ortaç, Kutsi, Bengü, Faruk Demir, Burcu Güneş, Yonca Lodi, Gökhan Tepe, Işın Karaca, Yalın, Sertab Erener, Erol Evgin ve bir kez daha Ziynet Sali. Bu birbirinden değerli sanatçılarımızı Erguvan Festivali’nde misafir ettik, önümüzdeki yıl 20.’sini yapacağımız festivalde sizin istekleriniz doğrultusunda burada sanatçılarımızı misafir edeceğiz. Bu sözü bütün dinleyicilerimize, bütün izleyicilere, bütün festivale ilgi gösteren hemşerilerime şimdiden vermiş olayım” diye konuştu.

Sadece konserler yok
Festivalde sadece konserler olmadığını da anımsatan Kara, “Erguvan Festivali’nde yalnızca konserler yok. Bu festival sabahtan gün boyunca devam eden dolu dolu bir festival. Bu sene 4 gün boyunca sizlerin izlediği konserlerin dışında satranç, tavla, masa tenisi turnuvası, voleybol, sokak basketbolu, savunma sporları şampiyonası, sünnet etkinliği, halk oyunları, yağlı güreşler, şehitler ve gazilerimizi anmadan geçmemiz mümkün değil, varlığımızın birliğimizin temeli, bu bayrağın gönderde dalgalanması, vatan topraklarında bir arada yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için Mevlid-i Şerif okutulması, çocuklarımız için boyama etkinliği, kanatlı hayvanlar sergisi, ilçemiz bir tarım ilçesi olduğu için tarım paneli, hepinizce malum 1 Eylül Dünya Barış Günü’ydü, Dünya Barış Günü nedeniyle söyleşi, tarih ve doğa yürüyüşü, Dünya Barış Günü Bisiklet Turu, hanımlarımız için börek yarışması ve en nihayetinde konserlerden oluşan dolu dolu bir festivaldi” şeklinde konuştu.

Yaşasın barış yaşasın dostluk
Festivalin dostluk ve barış içerisinde geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara son teşekkürünü de dostluğa, barışa dayanışmaya özen gösteren vatandaşlara yaptı. Başkan Kara ifadelerinde şu cümleleri kaydetti; “Yine güzel olan bir şeyi söyleyeceğim, her birinize çok teşekkür ediyorum. 19. Festivali yapıyoruz ben belediye başkanı olarak görevdeyken yaptığımız 10. Festival, bu 10 festivalde bu ilçede, bu festival alanında her akşam on binlerce sizler gibi dostlarımızı misafir ettik, ağırladık. Bu kadar insanın olduğu bir toplulukta bırakın bir kavgayı, bir kötü söz, bir kötü bakışa dahi bu alanda rastlamadık. Gösterdiğiniz kardeşliğe, dostluğa, gösterdiğiniz yardımlaşma ve dayanışmaya çok teşekkür ediyorum. Yaşasın barış, yaşasın dostluk. 30 Ağustos’ta festival bünyesinde kutladığımız o güzel zafer gününde söylediğim sözle konuşmamı bitirmek istiyorum, “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk.” Saygı ve sevgilerimle, 20. Erguvan Festivali’nde buluşmak üzere.”

Bizden daha şanslısı yok
Çatalca’nın İstanbul’un yanı başında tarımın, hayvancılığın en iyi şekilde, en verimli topraklarda yapılabileceği bir bölge olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Cem Kara, “Bu anlamda bizden şanslısı yok” dedi

Çatalca’da düzenlenen 19. Erguvan Festivali ile hayvan severler bir araya geldi. Yüzlerce çeşit güvercin ve tavuk çeşidi Kanatlı Hayvan Sergisi’nde buluştu. Türkiye’nin çeşitli illerinden Çatalca’ya akın eden hayvan severler Kanatlı Hayvan Sergisi’nde bir araya geldi. Güvercin ve tavuk çeşitlerinin yüzlercesini bir araya getiren festivalde, sergilenen cinsler büyük ilgi gördü. Federasyonların ve derneklerin de katılım gösterdiği sergi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul’un en büyüğüyüz
“Çatalca’nın değerleri ile buluşuyoruz “ sloganıyla yola çıkan festivalde ilçenin değerlerinin anlatıldığını dile getiren Başkan Kara,  Çatalca’nın İstanbul’un yanı başında tarımın, hayvancılığın en iyi şekilde, en verimli topraklarda yapılabileceği bir bölge olduğunu belirtti. Kara, “Çatalca İstanbul’umuzun en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi. İstanbul’un 5’te 1’i. Bu geniş alanın yüzde 65’i orman alanları ile kaplı. Bölgemizin hemen hemen tamamı yani yüzde 90’ı İSKİ’nin koruma havzası içerisinde. İstanbul’a Melen ile birlikte suyu veren en önemli bölge. Su Büyükçekmece Baraj Gölü’nden, Sazlıbosna Baraj Gölü’nden, Terkos Gölü’nden ve İstranca derelerinden bu güzel kente ulaşıyor. Geriye kalan topraklarımızın yaklaşık yüzde 29’u da birinci sınıf tarım alanlarıyla kaplı. Yani İstanbul’un yanı başında tarımın, hayvancılığın en iyi şekilde, en verimli topraklarda yapılabileceği bir bölge. Karadeniz’e sahil kilometrelerce uzanan kumsallarımız, Ormanlı plajları, Karacaköy, Evcik, Yalıköy, Çilingoz plajları ile gerçekten el değmemiş sahillerimiz var” şeklinde konuştu.

Civcivleri teslim etti
Kanatlı Hayvan Sergisi açılışından sonra, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından ilçede yerel ve yöresel ürünlerin korunması, üretimine destek olunması amacıyla bu yıl başlatılan, “Getir Yumurtanı, Götür Civcivini” projesi kapsamında elde edilen civcivler sahiplerine teslim edildi. Başkan Kara civcivlerin teslimi sırasında ilçeye dışardan gelen konuklara projenin ayrıntılarını anlattı. Başkan Kara açıklamasında,” Çatalca Belediyesi’nin çok sayıda projesi var. Bu projelerden bir tanesi de “Getir Yumurtanı, Götür Civcivini” projesi. Bu proje kapsamında köydeki vatandaşlarımız ya da şehirde bahçesi olan tavuk besleme, civciv büyütme şansı olan vatandaşlarımız, tavuklarından elde etmiş oldukları döllenmiş yumurtaları belediyemize getiriyorlar, bizde kuluçka makinesi alarak bir sistem kurduk, kuluçka makinesinde yumurtaları civcive dönüştürüyoruz” ifadelerini kullandı.

En iyi raketler belli oldu
Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 19.Erguvan Festivali’nin en iyi raketleri belli oldu. Birçok spor etkinliğinin yer aldığı Erguvan Festivali kapsamında, Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde düzenlenen masa tenisi turnuvası sona erdi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın önem verdiği spor ve sporcular, masa tenisi turnuvasında bir araya geldi. Katılımın oldukça yoğun olduğu ve her yaş grubundan sporcuyu bir araya getiren turnuvada, eleme maçlarının ardından; çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları oynandı. Yaş gruplarında ilk 3 sırayı elde eden sporcular, turnuva anısına kendileri için hazırlanan kupaları almaya hak kazandı.

Çatalcalılara teşekkür etti
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara festival alanında vatandaşlarla vakit geçirdi.  Festivalin son gününde Mehmetçik Meydanı’na gelen Kara, Ali Altay ve Ziynet Sali konserlerinden önce stantları tek tek dolaşıp vatandaşlarla sohbet etti. Stantlarda yoğun ilgi ile karşılaşan Başkan Kara, 4 gün süren ve mükemmel geçen festivalde, Mehmetçik Meydanı’na stant açıp coşkuya ortak olan vatandaşlara teşekkür etti.

https://www.gazetedamga.com.tr 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.