enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CHP ve İYİ Parti’den YSK’ya ‘iptal’ başvurusu

CHP ve İYİ Parti’den YSK’ya ‘iptal’ başvurusu
09.05.2019
113
A+
A-

CHP’den son dakika hamlesi geldi. CHP, İstanbul’un 39 ilçesindeki seçimlerin ve 24 Haziran 2018 genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iptali için YSK’ya başvurdu. Öte yandan İYİ Parti de 31 Mart İstanbul seçimlerinin ‘tümünün iptal  edilmesi’ için tam kanunsuzluk iddiasıyla YSK’ya itirazda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yerel seçim. Her iki yasa da aynı genelgelere dayanılarak yapıldı. Eğer siz İstanbul’daki seçimlerde şaibe var diyorsanız, sandık kurullarında kamu görevlisi olmayanlar görev yaptı diyorsanız aynı olaylar 24 Haziran’da gerçekleşti. Yani bir şeyler olduysa gerçekten 24 Haziran’da da oldu.
Tam kanunsuzlukta süre şartı aranmaz. Bir tam kanunsuzluk ortaya çıkmışsa eğer ki YSK kendi iptal kararıyla kamu görevlisi olmayanlar görev yaptı ve bu da seçimin iptalini gerektirir diyorsa o zaman 24 Haziran seçimleri de iptal edilmek zorunda. Sandık kurullarında görev yapan kişilerin o sandıktan çıkan sonucu etkilediklerine dair somut bir delil AK Parti’nin itiraz dilekçesinde dahi ortaya konmadı.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.