enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Değirmeci’den, Silivri, SİAD’a ziyaret

Değirmeci’den, Silivri, SİAD’a ziyaret
13.03.2019
172
A+
A-

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, SİAD’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında söz alan işadamı Yetgin Çavdar, “Dün belki alternatif yoktu. Bugün var” dedi. Başkan adayı Değirmenci ise, çiftçiye ve sanayiciye destek olacaklarını sorunların çözüleceğini vurguladı.

Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, bugün ekibiyle birlikte Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Hakan Kocabaş’ın ve dernek üyelerinin karşıladığı Başkan Adayı Değirmenci, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Sanayicilerin sorunlarını anlatan Dernek Başkanı Hakan Kocabaş, “Alt yapı sorunlarımız çok fazla, birçok sorunlarımız var. Siyasetle iç içe olmamız gerekiyor ama dışında da durmamız gerekiyor. Sizin partiniz içerisinde üyemiz olan iki meclis üyesi adayının olmasından mutluluk duyuyoruz. Seçilmeniz durumunda belediye arasında irtibat sağlanacaktır.

Bizim bir sıkıntımızda 1970’li yıllarda işveren ile sanayici arasında bir çatışma söz konusuydu. Bu dönemde de bazen bunları görüyoruz. Bu konuda yine iş birliği yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu dönemde sanayici ve iş adamımızı birlikte ayakta tutmalıyız” dedi.

“İSTİHDAM SORUNU EN ÖNEMLİ  PROJELERİMİZDEN BİRİ”
Sanayicilerle buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Değirmenci, “Biz bir ihtiyacımız olduğunda Büyükşehir’e giderdik, bakanlıklara giderdik. Eğer siz kibir abidesi olursanız, hiçbir şey yapamazsınız. Kendiniz için bir şey isteyemezsiniz ama sorumluluk aldığınız kente bir şey isteyebilirsiniz. Sayın Belediye Başkanımızın 10 yıl önce başlattığı kariyer istihdam ofisini çok doğru bir girişim olarak buluyorum. Onun çok daha geliştirilerek çalışmalar yapılması taraftarıyım. Bu sıkıntılar hala devam ediyorsa, o ofis istenilen verimde çalışmıyor demektir. Hangi kurumun hangi elemana ihtiyacı varsa, eğitilerek ve ikna edilerek gerçekleştirilmesi gerekiyor. İstihdam sorunu bizim en önemli projelerimizden birisi.

“SORUNLARI ERTELEMEDEN  ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”
Bu bölge sanayi bölgesi çok fazla sorunlar var. Bunların sürekli denetlenmesi lazım. Oluşturulacak bir komite ile sizin sorunlarınızın ertelemeden çözmemiz gerekiyor. Yeni sanayi alanlarına ihtiyaç var mı? Şuan ki alan iyi kullanılırsa, başka alanda plan değişikliği yaptılar. Onu tekrar sanayi alanı yaparsak bize uzun yıllar yeter.

“OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
Otopark problemini çözmeden, kent içi trafiği düzene koyamayız. Şimdi yeşil alan yapılan yer 9 yıldır otopark için bekletildi. 7-8 ay önce de park yapılması karar kılındı ve yapıldı. Orasının durumunun ne olduğu belli. Zeminin ne kadar bozuk olduğunun bir önemi yok. Nitekim, buraya yapılamaz diyen arkadaşımız proje toplantısında aynı yerde tekrar katlı otopark projesini sundu. Önümüzdeki dönemki projeler arasında var. Kendi içinde karşı ama şuanda yapılabilecek en iyi yer orası. 4 kata çıkartılıp, yapılmalı” şeklinde konuştu.

“ÜRETİCİNİN KAZANMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Projelerini tek tek sanayicilere anlatan Değirmenci, “Tarım sit alanı ilan ettim diyor. Ben kesinlikle karşıyım. Sit alanı ilan edilerek, oradaki insanların bütün mal varlığını yok etmek çok anlamsız geliyor. Bütün değerler yarıya düştü. Lavanta kolonyalar dağıtılıyor, belediyenin ürünleri ve medyatiklik için bu şekilde yok ediliyor. Çiftçiye destek gerçek anlamda olur. Biz kooperatifçiliğe inanıyoruz. Toplu üretim yapılıp, maliyetleri düşüreceğiz. Seracılığın, hayvancılığın burada çok yaygın bir şekilde yapılabilir. O ürünlerin değerlenmesi için mutlak suretle satış kooperatifi kurulmalı. Yurt içi ve yurt dışında satmalıyız. Üreticinin kazanmasını sağlayacağız” dedi.

“DEĞİRMENCİ YALAN SÖYLEMEYİ BECEREMEZ”
Dernek üyelerinden iş adamı Yetgin Çavdar, “Selami Bey’le çalışmak zevklidir. Kafasının arkasında bir şey yok, hep bildiğini söyler ve anlatır. Doğru dürüst bir arkadaşımız. En önemlisi de bir hasret var kendisine. Yalan söylemeyi beceremez, yüzü kızarır. Ben gerçekten çok sevindim. Gerçekten çalıştığı yılları yakından yaşadık. Türkiye’nin ve Silivri’nin yoksulluğunda birçok şeyi yaptı. Bugün artık ben belediye şunu yapamıyor, asfaltı yolu konuşmayı ayıp sayıyorum. Bunları çözmek çok kolay. Çözmemek zulümdür. 300 milyon borçlanıyorsun, bir eserin yok. Belediyenin gelirleri nereye gitti bunu hesabını soran yok.

“ARTIK BİR ALTERNATİF VAR”
Ben şunu anlayamıyorum. Yerel seçimde partiliyim diyenlere acıyorum. Kendi adıma söylüyorum hakkımı helal etmiyorum. Bana gelen biri 20 dakika sokaklarda geziyorsa, sanayilerin yolları çamursa, hala yollarda bile sorunlar varsa ben CHP’liyim partime veririm diyenlere hakkımı helal etmiyorum. Dünyanın vergisini veriyoruz. Sen git partine ver, 10 yıl gelsin hiçbir şey yapmasın. Dün belki alternatif yoktu. İşte biz sağ partiye vermek istemiyoruz, solcuyum sol partiye vermek istiyorum. Anlıyorum ve bugün alternatif var. Çalışmış ve yapacağına herkes inanıyor. Benim partimi aşmamız lazım. Yanlış oy ile bütün toplum zarar görüyor. Bütün Silivrililer bundan rahatsız. Artık kesinlikle çalışacak arkadaşları belediye başkanı yapalım. Sırf partilim diye çalışmayacak kişileri oraya oturtmayalım. Lütfen herkes aklını başına alsın. Özellikle sanayicilerimiz. Değiştirmemiz lazım, 10 yıl denedik olmadı. Solcuysa solcu. Kendini ispat etmiş. Belediyeyi kim alacaksa çok zor günler bekliyor. 3 aydır maaşları ödeyemiyorlar. Kim ödeyecek bunu bizim paralarımızla ödenecek.

Eğer kazanırsanız, Büyükşehir Belediye Başkanınız size getireceğiz” şeklinde konuştu.
Toplantı, Dernek Başkanı Hakan Kocabaş’ın bugün doğum günü olan Selami Değirmenci’ye sürpriz yaparak pasta kesmesinin ardından son buldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.