enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Değirmenci, Kars Kağızman Çayarası Köyü Derneği’ni ziyaret etti.

Değirmenci, Kars Kağızman Çayarası Köyü Derneği’ni ziyaret etti.
A+
A-

Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, Silivri Kars Kağızman Çayarası Köyü Derneği’ni ziyaret etti. Efsane Başkanın ziyareti sırasında bir vatandaş, engelli oğlunu salona getirerek “Sizin sayenizde yaşıyor” dedi ve tekrar teşekkür etti.

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, DSP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Dertop ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte Silivri Kars Kağızman Çayarası Köyü Derneği’ni ziyaret etti.

“Bu mahalle de hatıralarımız çok fazla, bu mahalle de evler gecekondu bir şekilde yapılmaya başlanmıştı” diyen Efsane Başkan Selami Değirmenci, “Birçok evde su yoktu. Kanalizasyon yoktu. Tam bir mahrumiyet bölgesiydi, imar yoktu. İlk yaptığımız iş buraya bir ıslah planı yaptık. Ruhsat harçlarını da çok küçük ve ufak taksit imkanlarıyla verdik. Kanalizasyonlar, su şebekeleri yapıldı ve 2000’li yıllarda belediye hizmeti olarak burayı her şeyiyle düzenledik. O zaman şöyle demiştik, Paris’in sokakları nasılsa, Ortaçeşme’nin de sokakları aynı oldu” şeklinde konuştu.

 

“KÜLTÜRLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ”
Efsane Başkan Değirmenci, sözlerine şu şekilde devam etti; “Yerli yabancı konusuna gelince, sizler bu ülkenin bir başka şehirlerinden geldiniz. Mesela benim ailem 1935 yılında Romanya’dan gelmiş. Akrabalarım Bulgaristan’da. Sonuç olarak dünyanın çeşitli yerlerinden gelmiş insanlar var ama biz Silivrili olmaya bakacağız. Biz hepimiz Silivriliyiz. Bunun bilincinde olacağız. Bunu yaparken de, geldiğimiz yerlerin kültürünü de unutturmayacağız, yaşatacağız. O kültürleri de hiçbir zaman unutturmayacağız. Geçmişini bilmeyen insanların geleceği olmaz dedikleri olay bu.

“SİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Arkadaşlar, Ben bu yola Silivri halkına güvenerek çıktım. Silivri hizmetsiz, bu düşünceyle olmuyor. Siz de bu düşüncedeyseniz, değişmeli diyorsanız, o göreve biz talibiz. Sizden destek bekliyoruz. Başka arkadaşlarımızda var göreve talip olan, saygı duyuyorum. Ama yeni işe başlayacak arkadaşlar, bir iki yıl belediyeciliği öğrenmekle geçirecek. Biz de başladığımızda öyle başladık. Biz olursak, hiç Silivri’ye zaman kaybettirmeyeceğiz. Silivri Belediyesi normal bir durumda değil, acil eylem planı uygulanmak zorunda. Çünkü 10 yıllık sorunlar hep ötelendi.”
Efsane Başkan, konuşmasının ardından Kağızmanlılara projelerini anlattı.

“SİZİN SAYENİZDE YAŞIYOR”
Talep ve şikayetleri dinleyen Değirmenci’nin konuşması bir vatandaştan tarafından kesilerek, “Bir eseriniz daha var burada. Bugün yaşıyorsa sizin sayenizde yaşıyor” diyerek engelli bir vatandaşı içeriye getirdi. Efsane Başkan ise duygulu anlar yaşadı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.